Una se voteaza in Consiliul Judetean, alta se scrie dupa

Conflictul latent dintre presedintele CJ Bacau si secretarul judetului, care intrase intr-o faza latenta, a reizbucnit dupa ce s-a descoperit ca o hotarare adoptata de consilierii judeteni a aparut altfel decat s-a stabilit in Consiliu.

Desi la finele lunii august, consilierii judeteni au votat ca medicii care doresc sa cumpere cabinetele in care-si desfasoara activitatea sa cumpere terenul de sub cladire la pretul de un euro/mp iar restul terenului, inclusiv din jurul cladirii la pretul pietii, aparatul propriu al Consiliului Judetean a redactat hotararea altfel.

Varianta redactata de secretarul Traian Milon prevede ca suprafata care se vinde la pretul de un euro sa fie in jurul cladirilor.

„In sedinta trecuta punctul nostru de vedere a fost foarte clar” – a spus consilierul judetean Constantin Draganuta.

„Vad ca hotararea a fost redactata altfel”.

Presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, care in sedinta trecuta se pronuntase pentru o alta varianta, a cazut cum nu se poate mai prost la mijloc, mai ales ca a si semnat varianta redactata de Milon.

„Evit sa ma mai pronunt asupra acestui subiect – spune Benea. Cand am semnat acest proiect am mers pe mana domnului secretar Milon”. Benea spune ca e un lucru foarte grav faptul ca ceea ce s-a votat in sedinta de data trecuta nu se mai regaseste in hotararea redactata.

Secretarul judetului sustine ca varianta redactata de el respecta ceea ce s-a discutat si aprobat in sedinta, chiar daca procesul verbal al acesteia il contrazice. Pana la urma, Benea l-a insarcinat pe Milon sa redacteze alt proect de hotarare care sa cuprinda toate variantele propuse de consilieri si care sa fie votat din nou.

Pana la urma s-a hotarat sa se vanda 250 de mp cu un euro, indiferent daca suprafata se afla sub cladire sau in jurul acesteia iar restul terenului, la pretul pietei.

„Pe lege am fi putut sa-i ajutam mai mult pe medici, dar prin votul de azi nu s-a putut face acest lucru” – a declarat consilierul Judetean Dorian Pocovnicu.

Consilierii PSD s-au abtinut de la vot.

Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*