Bacauan descoperit cu pistol in masina la granita

Un bacauan in varsta de 40 de ani a fost prins la Vama Giurgiu pe cand incerca sa introduca in tara un pistol cu aer comprimat de fabricatie spaniola.

Lucratorii vamali si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Giurgiu Rutier, au descoperit in torpedoul unui autoturism, un pistol cu aer comprimat, nedeclarat, marca „GAMO ” calibru 4,5 mm .

In data de 24 septembrie, in jurul orei 14.00, s-au prezentat pentru a intra in tara calatorind cu un autoturism marca Mercedes, 4 cetateni (1 roman si 3 turci) care se intorceau din Turcia.

Procedand la efectuarea controlului specific de frontiera, echipa unica formata din lucrator vamal si politist de frontiera, a descoperit in torpedoul autoturismului un pistol cu aer comprimat, produs in Spania.

In cadrul cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca pistolul apartine cetateanului roman G. Daniel de 40 de ani, domiciliat pe raza judetului Bacau.

Barbatul a declarat ca isi procurase arma pentru autoaparare, dar nu detinea munitia aferenta si nu a folosit-o niciodata in acest scop.

Ca urmare a celor constatate, lucratorii vamali au retinut pistolul, conform legislatiei in vigoare si l-au predat politistilor de frontiera giurgiuveni, care i-au intocmit cetateanului roman lucrare penala pentru savarsirea infractiunilor de detinere fara drept de armament si introducere sau scoatere fara drept din tara de arme si munitii, cazul fiind preluat pentru competenta solutionare de Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Giurgiu.

Comentarii

  1. Este prea multa coruptie.Politisti fac abuz de putere.

  2. Doar pt.ca sunt politisti nu inseamna ca sunt mai presus de lege,trebuie sa respecte legea si sa fie un exemplu pt. cetateni,ca uni uita de ce sau facut politisti.

Adauga un comentariu

*