Evaziune cu uleiuri minerale

O firmă din Bacău a fost amendată de Garda Financiară cu 100.000 RON pentru că nu a putut justifica marfa pe care o comercializa. Controlul efectuat la SC Business Construct SRL Bacău, de către lucrătorii Gărzii Financiare, a condus la descoperirea unor operaţiuni comerciale concertate şi repetate de deturnare de la destinaţia legală declarată a unor mari cantităţi de uleiuri minerale.

TranzacÅ£iile au fost efectuate cu scopul de a ocoli plata la bugetul de stat a taxelor fiscale ce decurg din comercializarea acestor produse sub formă de combustibili ÅŸi nu de uleiuri minerale. Tot în urma controlului a rezultat faptul că societatea are comportamentul fiscal al unei firme „fantomă”, ea nefuncÅ£ionând la sediul social declarat.

Prin verificări încrucişate, comisarii Gărzii Financiare au constatat că SC Business Construct SRL Bacău, deşi nu deţinea autorizaţie de utilizator final al produselor accizabile, a achiziţionat uleiuri minerale neaccizate (diluwex şi bellstar) de la SC Crash Prod SRL Miercurea-Ciuc şi SC Chimexpert SRL Dolj, comercializând în acelaşi timp către SC Simi Impex Botoşani peste 484 tone carburanţi auto (benzină şi motorină), în valoare totală de 1.617.848 RON.

În consecinţă, întrucât provenienţa acestor combustibili nu a putut fi justificată în condiţiile legii, societatea băcăuană a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 100.000 RON şi s-a dispus confiscarea contravalorii acestora, verificările urmând a fi continuate la toate societăţile identificate pe acest lanţ comercial. Totodată, având în vedere tranzacţiile comerciale depistate, pentru continuarea cercetărilor a fost sesizat Parchetul.

Adauga un comentariu

*