Caravana ´Fermier in Europa´

In perioada 11.10 – 15.12.2006, in judetul Bacau se va desfasura caravana “Fermier in Europa”, organizata de Ministerul Integrarii Europene la nivel national, in cadrul Campaniei de informare pe teme europene.

Actiunea se desfasoara prin intermediul Institutiei Prefectului – Bacau, coordonatorul judetean al campaniei fiind Florentina Avram, consilier in Compartimentul Integrare Europeana.

Caravana rurala are ca scop informarea intreprinzatorilor din mediul rural cu privire la implicatiile integrarii europene (reglementari, standarde, oportunitati de finantare post aderare), precum si promovarea modelelor de bune practici in agricultura si dezvoltarea rurala si se va desfasura simultan in toate judetele tarii, prin organizarea de intalniri la nivel de comuna.

In judetul Bacau vor fi implicate 20 de comune cu potential in dezvoltarea rurala. La intalniri vor fi invitati sa participe experti ai institutiilor descentralizate din domeniul agriculturii, sanitar-veterinar, al mediului si al dezvoltarii rurale.

“Concret, caravana isi propune sa informeze direct circa 25.000 de potentiali intreprinzatori si lideri de opinie din mediul rural cu privire la standardele si regulile europene specifice domeniului de activitate, la programele de finantare destinate agriculturii si dezvoltarii rurale din fonduri structurale si, in plus, urmareste sa creasca nivelul increderii fata de institutiile si mecanismele prin care se acorda finantari europene”, a declarat Florentina Avram, coordonatorul judetean al proiectului.

Pentru succesul campaniei, coordonatorii judeteni vor participa in perioada 1-3 octombrie la un stagiu de instruire organizat de catre M.I.E. la Predeal.

Adauga un comentariu

*