Sume enorme pentru asfaltarea drumurilor din Bacau

Un grup de reprezentanti ai Aliantei D.A. in Consiliul Judetean Bacau a solicitat in aceste zile o analiza a costurilor la care se ridica asfaltarea drumurilor din judet.

Liberalii si democratii au fost nemultumiti de valoarea lucrarilor de reabilitare a drumurilor din mai multe localitati si care ating, de multe ori, costuri de pana la 11 miliarde de lei vechi pentru un kilometru de asfalt.

Dupa reanalizarea proiectelor, specialistii au scazut costurile insa diferentele rezultate nu au fost nici pe departe atat de substantiale pe cat vizau initiatorii proiectului. Dupa recalculare, preturile au scazut cu sume cuprinse intre un milion si 2,3 milioane de lei vechi pentru un kilometru de asfalt.

Mai mult, dupa ce drumul Oncesti – Filipeni, care costa 210 miliarde de lei vechi, a fost scos din lista de prioritati, la cererea reprezentantilor Aliantei D.A., acesta a fost readus in lista, dar pus in asteptare.

„Tot exista studiul de fezabilitate realizat, asa ca putem readuce pe lista acest drum. Vom aloca bani urgentelor, iar acest drum va sta in asteptare pana cand se vor gasi solutii de finantare”, a declarat Ioan Chiriac, consilier judetean liberal.

Articol complet in Romania libera

Adauga un comentariu

*