Preliminarii CE de baschet masculin: Rom̢nia РCipru 79-64

Echipa masculină de baschet a României a învins formaţia Ciprului, duminică seara, la Cluj, cu scorul de 79-64 (20-17, 22-12, 20-15, 17-20), în prima partidă din preliminariile Campionatului European 2007, divizia secundă.

Elevii lui Liviu Călin s-au impus fără probleme în faţa unui adversar care nu a putut conta pe mai mulţi jucători de bază, printre care şi vedeta Jo Jo Garcia. După un început mai slab de meci (11-11, min. 7), jucătorii noştri au terminat primul sfert în avantaj, 20-17, iar în sfertul secund s-au distanţat graţie mai multor reuşite de la trei puncte, prin Uce Iheadindu, Brice Kabengele, Paul Helcioiu sau Cătălin Burlacu.

Treptat diferenţa de pe tabelă a ajuns la 20 de puncte în favoarea României (66-46), dar relaxarea din final a permis echipei din Insula Afroditei să piardă la doar 15 puncte.

Veteranul Marcel Ţenter (37 ani) s-a aflat la primul meci oficial de după revenirea la echipa naţională.

La conferinÅ£a de presă de după meci, România a fost reprezentată de preÅŸedinta FederaÅ£iei, Carmen Tocală. „Am condus permanent, deci nu s-a pus nici un moment problema cine o să câştige.

Nu pot remarca un jucător în mod deosebit, pentru echipa a fost vioara întâi. Avem un drum lung de parcurs, însă se simte clar un suflu nou ÅŸi putem spune că avem din nou o echipă naÅ£ională ÅŸi nu o echipă încropită doar pentru a face act de prezenţă”, a declarat Tocală.

Antrenorul principal al oaspeÅ£ilor, Kyriakos Yiangoullis, a spus: „Am venit fără jucătorii importanÅ£i ÅŸi cred că am făcut un joc bun, mai ales în prima sa parte. ÃŽn sfertul trei am căzut fizic, iar rezultatul s-a văzut pe tabelă. Poate că diferenÅ£a de pe tabelă nu este cea reală, însă lipsa anumitor jucători s-a văzut în jocul nostru.”

Liviu Călin, antrenorul principal al selecţionatei României, nu a vrut să fie prezent, fiind supărat din cauza articolelor apărute în presă, în care s-ar fi sugerat că ar fi criticat Federaţia pentru lipsă de profesionalism.

Echipa României a evoluat în componenţa: Bogdan Popescu (18 puncte, 9 recuperări), Brice Kabengele (17 p), Cătălin Burlacu (15 p, 7 recuperări), Virgil Stănescu (10 p, 7 recuperări), Uce Iheadindu (8 p, 3 recuperări), Bogdan Helcioiu (8 p), Marcel Ţenter (3 p, 3 recuperări), Andrei Căpuşan, Isleam Şenai, Viorel Mocanu, Mihai Silvăşan.

De la ciprioţi s-au remarcat Trisokkas (17 p, 4 recuperări) şi Anastasiadis (14 p), restul punctelor fiind realizate de Papadopoulos (8), Yiannas (7), Palalas (4), Teocharides (4), Perentos (4), Serdaris (3), Georgiou (3).

În alt meci din Grupa A, Elveţia a învins Irlanda cu scorul de 59-57.

România se va deplasa în Germania, pentru un stagiu de pregătire, care va conÅ£ine două meciuri de verificare cu echipa Braunschweig (6 ÅŸi 7 septembrie). Pe 9 septembrie, la Dublin, de la ora 17,30, Irlanda va întâlni România, în aceeaÅŸi zi fiind programat ÅŸi meciul Cipru – ElveÅ£ia.
ROMPRES

Adauga un comentariu

*