Hrebenciuc îi cere lui Iliescu să vină la şedinţele Biroului Permanent

Viorel Hrebenciuc a declarat, luni, înainte de şedinţa Biroului Permanent al PSD, că, în opinia sa, Ion Iliescu nu ar trebui înlăturat de la conducerea partidului, dar că ar fi bine ca liderul grupului parlamentar din Senat să participe la şedinţele Biroului Permanent.

„El este un lider important al partidului ÅŸi merită să rămână, dar trebuie să facă ceea ce face un lider de grup. ÃŽi solicit doar să vină la ÅŸedinÅ£ele Biroului Permanent”, a spus deputatul social democrat.

Şi deputatul Vasile Dâncu i-a reproşat lui Ion Iliescu neparticiparea la şedinţele partidului, dar a spus că nu schimbarea unor lideri din partid este importantă, ci alte priorităţi, cum ar fi o monitorizare a proiectelor legislative ale PSD.

„Ion Iliescu are un mic diferend cu BPN-ul. Acest lucru se poate schimba prin prezenÅ£a sa la ÅŸedinÅ£ele Biroului Permanent”, a declarat Dâncu. El a mai spus că este dispus să coleboreze cu un lider de grup care să participe activ la BPN ÅŸi să pună în practică, în Senat, deciziile partidului.

PreÅŸedintele PSD, Mircea Geoană, a fost mai reÅ£inut în declaraÅ£ii. „Eu cred că (Ion Iliescu – n.red.) va participa la Biroul Permanent de astăzi ÅŸi că se va vedea dacă se poate colabora cu domnia sa”, a spus liderul social democrat.

Conducerea PSD decide luni care sunt reprezentanţii partidului în Parlament care vor fi schimbaţi din funcţia de preşedinte de comisie, între cei cu evaluări negative din partea colegilor lor sau cu probleme de imagine numărându-se Rodica Stănoiu, de la şefia Comisiei de abuzuri din Senat, Adrian Păunescu, de la cea de cultură, Dan Ioan Popescu, preşedinte al Comisiei de industrii a Camerei, Tudor Mohora, de la Comisia de abuzuri din Cameră.

Şi Ion Iliescu este supus unui vot, după ce apropiaţii actualului lider al PSD, Mircea Geoană, au vorbit de înlocuirea fondatorului PSD din fruntea senatorilor PSD.

Adauga un comentariu

*