Dan Ioan Popescu a demisionat din PSD

Dan Ioan Popescu a demisionat luni din Partidul Social Democrat, după şedinţa Biroului Permanent care avea pe ordinea de zi schimbarea unor membri de marcă de la conducerea unor comisii parlamentare, pe lista indezirabililor figurând şi el, alături de Rodica Stănoiu, Tudor Mohora, Adrian Păunescu.

Dan Ioan PopescuÎn 25 iulie, Dan Ioan Popescu a fost convins de Mircea Geoană să demisioneze de la conducerea organizaţiei PSD Bucureşti, lăsând cale liberă alegerii tandemului Sorin Oprescu-Marian Vanghelie. În schimbul renunţării la funcţia de lider al organizaţiei PSD-Bucureşti, DIP a primit de la Mircea Geoană o funcţie la centru, cea de coordonator al departamentului de politici guvernamentale a partidului.

Organizaţia Bucureşti a fost condusă timp de zece ani de zile de fostul ministru al Economiei din Cabinetul Năstase, Dan Ioan Popescu.

În luna martie 2006, Dan Ioan Popescu a fost forţat de conducerea centrală a PSD să se autosuspende din funcţia de lider al organizaţiei partidului din Bucureşti, din cauza scandalului politico-mediatic privind averea sa nejustificată şi a acuzaţiilor de corupţie. În aceeaşi lună, PSD i-a retras sprijinul politic lui Adrian Năstase, fostul premier fiind obligat de propriul partid să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Motivul: acuzaÅ£iile de corupÅ£ie provocate de scandalurile „Zambaccian” ÅŸi „mătuÅŸa Tamara” ÅŸi punerea sa sub anchetă penală de către DNA.

Comisia pentru cercetarea averilor demnitarilor aflată pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anchetează de mai multe luni provenienţa controversată a averii lui Dan Ioan Popescu, fost ministru al industriilor în Cabinetul Năstase. Conducerea PSD a numit, în luna aprilie, o conducere interimară în fruntea organizaţiei, respectiv pe Sorin Oprescu, în locul lui Popescu şi pe Marian Vanghelie, preşedinte executiv.

Într-un interviu acordat NewsIn la începutul lui iunie, secretarul general al PSD, Miron Mitrea, a spus că este posibil ca Adrian Năstase şi Dan Ioan Popescu să nu se mai regăsescă pe viitoarele liste electorale pentru Parlament ale partidului, dacă organizaţia din care fac parte, respectiv PSD-Bucureşti, nu îi mai susţine.

NewsIn

Adauga un comentariu

*