´Vânătorul de crocodili´ a murit înţepat de un peşte veninos

EmoÅ£ie ÅŸi tristeÅ£e în rândul milioanelor de telespectatori care urmăreau cu sufletul la gură aventurile faimosului naturalist ÅŸi realizator de documentare, Steve Irwin. „The Crocodile Hunter”, cum era cunoscut în lumea întreagă, a încetat din viaţă, în această dimineaţă, în urma unui incident petrecut în apele din nordul Australiei.

Steve IrwinPotrivit autorităţilor locale, el a fost înţepat de o pisică de mare veninoasă. Steve Irwin, în vârstă de 44 de ani, tocmai pregătea un documentar despre lumea animalelor marine la Port Douglas.

Presa australiană informează că Irwin făcea scufundări în largul oraşului Port Douglas, la nord de Cairns, când a avut loc incidentul, azi dimineaţă. Serviciul de ambulanţă a confirmat că a primit un apel, luni dimineaţă, în larg de Port Douglas, victima fiind deja decedată.

În vârstă de 44 de ani, Irwin era directorul parcului zoologic australian din Queensland.
El şi soţia sa, Terri Irwin, de origine americană, au devenit cunoscuţi în toată lumea cu emisiuni despre viaţa animalelor sălbatice şi în special a crocodililor.

El a devenit o adevărată legendă a curajului, îmbinând curiozitatea ştiinţifică cu spiritul de aventură. Steve Irwin a devenit foarte repede o vedetă în Australia, unde îşi avea chiar propria grădină zoologică.

Mai ales după ce a apărut în filmul lui John Stainon, „Vânătorul de crocodili”, în anul 2002, naturalistul atipic a ajuns o stea internaÅ£ională. Cu atât mai mult, cu cât în peliculă juca în propriul său rol.

Emisiunile sale televizate au fost urmărite de zeci de milioane de telespectatori, cuceriţi atât de neprevăzutul situaţiilor în care se punea, cât şi de umorul care îi însoţea permament aventurile în rândul celor care nu cuvântă.

În anul 2004, Irwin a declanşat un scandal mediatic când s-a filmat în timp ce hrănea cu pui un crocodil imens, ţinându-l în acelaşi timp în braţe pe fiul său, Bob, care nu avea decât câteva luni. Tatăl şi-a explicat gestul prin necesitatea de a învăţa tânăra generaţie cu pericolele naturii. Până la urmă, curajul şi spiritul de aventură i-au fost fatale.

Steve Irwin şi-a găsit sfârşitul în apropierea Marii Bariere de Corali, în timp ce lucra, fără să ştie, la ultimul film.

Realitatea TV

Adauga un comentariu

*