Liderii PSD sunt interesaţi de o guvernare cu PNL

Conducerea PSD se pronunţă pentru o guvernare cu PNL dacă ar avea loc alegeri anticipate, liderii partidului opinând că liberalii sunt mai uşor de manevrat decât cei de la PD, având un procent electoral mai mic şi nerevendicând decât domeniul finanţelor.

Mircea Geoană, Miron Mitrea şi Vasile Dîncu au apreciat vineri pentru NewsIn că, în cazul unor alegeri anticipate în anul 2007, PSD va ajunge la guvernare.

Ca atare, potrivit liderilor PSD, cea mai potrivită formulă de guvernare pentru social-democraţi ar fi cu PNL. Motivul:

“Sunt mult mai uşor de manevrat decât cei de la PD, vor avea un procent electoral mai mic decât democraţii, dacă vor fi alegeri anticipate, iar principalele lor preocupări în sfera afacerilor sunt în domeniul financiar, domeniu care nu reprezintă o prioritate pentru noi”, potrivit liderilor PSD.

Senatorul Cristian Diaconescu, purtător de cuvânt al PSD, a confirmat pentru NewsIn preocuparea majoră a partidului său pentru anticipate: “Ele reprezintă cea mai onestă variantă, care ar putea să stopeze criza politică actuală”.

În pregărirea partidului pentru alegeri, liderii PSD intenţionează să comande şi un sondaj detaliat care să fotografieze potenţialul electoral al social-democraţilor.

PD a realizat un sondaj de acest tip în luna iunie, iar liberalii au primit rezultatele unui sondaj intern săptămâna trecută.

Apropierea dintre PSD şi PNL nu este susţinută în mod oficial decât de Dinu Patriciu, care a precizat că PNL trebuia să se asocieze încă din anul 2004 cu PSD la guvernare, acest demers trebuind să fie urmărit în continuare de liberali.

Un alt aspect al apropierii dintre social-democraţi şi liberali îl reprezintă intenţia comună de a schimba Constituţia, o parte a liderilor PSD susţinând ideea PNL de a promova o Constituţie care să legifereze o republică parlamentară.

Adauga un comentariu

*