Onestiul a castigat procesele cu ANS, in privinta Bazarului

Judecatoria Onesti s-a pronuntat recent in dosarele privind litigiul dintre Agentia Nationala pentru Sport (ANS) si Consiliul Local Onesti, pe tema Bazarului situat langa Piata centrala, dand castig de cauza onestenilor. In cele 3 dosare care s-au aflat pe rolul Judecatoriei Onesti, ANS a revendicat terenul din centrul actualului bazar, unde a fost amenajata, inainte de 1989, o pista de aeromodelism.

Dupa decembrie 1989, zona a intrat in paragina, iar municipalitatea onesteana a infiintat, in 1993, actualul bazar, cunoscut si sub denumirea “La rusi” sau “La moldoveni”. In instanta, juristii din cadrul Primariei Onesti au aratat ca terenul face parte din patrimoniul municipiului si nu poate fi cedat catre ANS.

Desi a castigat la Judecatoria Onesti, municipalitatea va trebui sa-si sustina cauza si la Tribunalul Bacau, unde ANS a facut recurs. Pentru Onesti, bazarul este foarte important, pentru ca asigura subzistenta a circa 400 de familii, care comercializeaza diferite produse la tarabele din zona.

“Prea putini comercianti mai sunt din Republica Moldova; acum, cei mai multi sunt chiar din Onesti – ne-a precizat Neculai Doilet, directorul Administratiei Pietelor, Bazarului si Oborului. Nu se imbogatesc din aceasta activitate, dar isi castiga painea in mod cinstit”.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*