Directoarea scolii din Buda da cu flit (si) investitorilor!

Andrei Savescu, originar din comuna Cleja a investit peste doua miliarde de lei pentru constructia unor grupuri sanitare moderne. Lipsa de interes a directoarei scolii Buda, de care apartine si scoala din Valea Mica, face ca nici pana a aceasta data investitia sa nu fie terminata.

Originar din comuna Cleja, bucuresteanul Andrei Savescu,un investitor care n-a uitat de unde a plecat, s-a gandit sa aloce fonduri pentru construirea unor grupuri sanitare moderne in comuna natala.

La sugestia directorului coordonator, Valeria Moisa, s-a decis ca aceste grupuri sanitare sa fie amenajate la scolile Buda si Valea Mica, intrucat scoala de centru din Cleja era prinsa intr-un program PIR in aceasta directie.

S-a pornit la treaba, Andrei Savescu a obtinut si aprobarea prefectului judetului precum si garantia ca, daca va investi nu va regreta. Din pacate, cu doar doua saptamani inainte de inceperea anului scolar, cele doua grupuri sanitare sunt neterminate si exista putine sanse ca ele sa fie gata la ora deschiderii anului de invatamant.

Si acest lucru, se pare, numai din cauza lipsei de interes a directoarei scolii din Buda, Violeta Gheorghian. Scoala arata de parca de-abia se terminase anul scolar. E drept, clasele incepusera deja sa fie aranjate, insa curtea solii, unde se afla si grupul sanitar, era sub orice critica. Balarii cat scoala de inalte, mizerie, schele lasate la voia intamplarii.

Desi beneficiaza de un spatiu destul de mare, nu exista un teren de joaca, fostul teren care pe vremuri era cultivat cu porumb a ajuns acum adapost pentru serpi, broaste si alte…oratanii. Numai crocodilii mai lipseau. „Nu-i adevarat ca nu m-am interesat de constructia grupului sanitar, dar domnul Savescu ma cauta seara, pe la opt, ori ru nu ma aflam in scoala”, se disculpa Violeta Gheorghian.

De altfel, a devenit de notorietate de acum faptul ca directoarea a dat cu tifla Inspectoratului Scolar si chiar insp. gen. adj. Brandusa Popescu, atunci cand n-a fost gasita in scoala de o brigada de control a ISJ Bacau.

„Si daca nu va convine, asta e”, a fost celebrul dicton rostit de directoare. Director interimar, prof. Violeta Gheorghian, nu prea dovedeste simt practic si gospodaresc, cu toate ca este femeie. In gradinta ploua cu galeata, dar acoperisul nu s-a reparat.

Se motiveaza lipsa fortei de munca. Prin comparatie, la Scoala Cleja, director coordonator Valeria Moisa, se munceste si cu trei saptamani inainte de 15 septembrie cursurile ar fi putut incepe.

Da, dar directoarea sta toata ziua in scoala, n-a avut concediu in acest an, pe cand Violeta Gheorghian nu prea sta nici in timpul anului scolar in cancelarie, darmite in vacanta! „Vom lua masuri drastice in ceea ce priveste disciplina scolara, chiar excluderea din activitatea de invatamant pentru profesorii care nu sunt constienti de misiunea lor”, spunea in iunie insp. gen. adj. Acum suntem la sfarsitul lui august…

Nu de aceeasi parere este acum insp. gen. scolar Brandusa Popescu. „De obicei, directorii de scoli din mediul rural apeleaza la ajutorul personalului angajat pentru realizarea lucrarilor de igienizare a unitatilor pe care le conduc.

Cele care se apuca serios de treaba sunt femeile de serviciu. Ele sunt platite ca pentru ore suplimentare”, a declarat Brandusa Popescu, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau. Si totusi, este normal ca un director de scoala sa-si bata joc de eforturile unui investitor?

D. MINDIRIGIU
Rodica ANDRICI

Adauga un comentariu

*