Modificarea legii ANL depinde de acordul Băncii de Dezvoltare a Consiliului European

Modificarea legii ANL, care oferă tinerilor posibilitatea de a cumpăra locuinţele sociale contractate prin ANL, după o perioadă de cinci ani, depinde de acordul Băncii de Dezvoltare a Consiliului European (BDCE), a declarat, marţi, ministrul delegat, Laszlo Borbely.

blocuri anl bacau„Memorandumul încheiat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului European, prin care au fost contractate creditele externe pentru construcÅ£ia locuinÅ£elor sociale nu prevede ca unităţile locative, construite prin ANL, să poată fi cumpărate de către tinerii care le închiriază.

Astfel, tinerii care contractează o locuinţă socială prin programul ANL şi plătesc o chirie modică nu au posibilitatea să cumpere această casă.

La momentul încheierii acestui Memorandum nu ne-am gândit ÅŸi la această variantă. De aceea discutăm în prezent cu cei de la Banca de Dezvoltare a Consiliului European modificarea Memorandumului” a declarat, Laaszlo Borbely.

Potrivit ministrului delegat, odată cu acordul BDCE se va modifica Memorandumul încheiat cu aceasta şi se va modifica şi Legea ANL, respectiv tinerii vor putea să cumpere locuinţele în care au stat cu chirie, cel puţin cinci ani, la un preţ care nu va fi mai mare decât cel practicat pe piaţă.

Ministrul delegat, Laszlo Borbely a mai spus că „speră ca modificarea să fie aprobată cât mai curând”.

Potrivit noilor prevederi ale proiectului de modificare a Legii ANL, la acordarea locuinţelor sociale nu se va mai lua în considerare doar venitul beneficiarului, primăriile având posibilitatea ca, în funcţie de urgenţe, să includă între beneficiari şi alte categorii.

Ministrul delegat pentru Lucrări Publice şi Amenajarea Teritoriului anunţa, în luna iulie, reprezentanţii primăriilor municipiilor că intenţionează să introducă pe agenda Executivului un proiect de ordonanţă de urgenţă, care va modifica fundamental legea locuinţelor.

Adauga un comentariu

*