Meleşcanu: Decizia în cazul Patriciu este corectă

Vicepreşedintele liberal, Teodor Meleşcanu, a declarat marţi pentru NewsIn că decizia PNL Parhova de a nu-l sancţiona pe Dinu Patriciu este corectă, întrucât omul de afaceri nu a făcut altceva decât să îşi exprime un punct de vedere personal legat de alianţa PNL- PSD.

“În condiţiile în care organizaţia PNL Prahova s-a delimitat de opiniile exprimate de Dinu Patriciu, nu văd sensul adoptării uneisoluţii diferite. Fiecare are dreptul să aibă un punct de vedere personal”, a comentat senatorul liberal de Prahova, referindu-se strict la acuzaţiiile aduse omului de afaceri că a prejudiciat imaginea şi interesele partidului prin afirmaţiile sale legate de alianţa PNL-PSD.

Cu toate că Biroul Permanent Central al partidului a lăsat la latitudinea organizaţiei Prahova sancţionarea lui Patriciu, Meleşcanu au a exclus însă posibilitatea ca Delegaţia Permanentă a PNL de sâmbătă să discute sancţionarea omului de afaceri liberal.”Dacă cineva va ridica problema, cu siguranţă o vom discuta”, a precizat Meleşcanu.

Întrebat însă dacă decizia PNL Prahova este corectă şi în condiţiile în care Dinu Patriciu a recunoscut că, în campania electorală din 2004, a sponsorizat principalul adversar politic al PNL, respectiv PSD, Meleşcanu a susţinut că nu îl interesează ce alte simpatii a avut omul de afaceri liberal, în afara partidului, atâta vreme cât a sprijinit puternic PNL.

“Este problema lui Dinu Patriciu dacă avea şi alte simpatii, în afara partidului. Pot spune că, în acea perioadă, Dinu Patriciu s-a implicat foarte serios, a sprijinit PNL şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a ajunge la rezultatele obţinute”, a mai declarat vicele PNL, adăugând că el nu este în măsură să judece diferenţa dintre un om de afaceri şi un om politic, distincţie ce reprezintă o “chestiune delicată”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declaratmarţi pentru NewsIn că va cere discutarea situaţiei lui Patriciu lanivel naţional, după ce organizaţia din care face parte omul de afaceria stabili că nu există motive pentru a-l sancţiona.

Şi Radu Stroe acerut public sancţionarea drastică a lui Patriciu, atât pentru că afinanţat PSD-ul, cât pentru că a susţinut că liberalii ar trebui săfacă alianţă cu social-democraţii lui Mircea Geoană.

Adauga un comentariu

*