Doar 1% din terenul revendicat în baza Legii 247 a fost retrocedat, în Bacău

Procesul de retrocedare a terenurilor foştilor proprietari merge foarte anevoios, informează corespondentul AMOS News. Un calcul simplu arată că, la nivel de judeţ nu s-a retrocedat nici măcar un procent din ceea ce au solicitat foştii proprietari, pe Legea 247.

Acest lucru a fost recunoscut ÅŸi de reprezentanÅ£ii Prefecturii Bacău. „Pe Legea 247, în primele ÅŸapte luni ale acestui an au fost eliberate 550 de titluri de proprietate, care însumează 432 de hectare de teren, atât pădure, cât ÅŸi teren agricol. Se merge foarte greu din cauza procedurii”, spune subprefectul Gheorghe Hură.

ÃŽn Bacău, au fost depuse peste 49.000 de cereri, care însumează aproape 60.000 de hectare, din care 50.000 de hectare pădure, iar restul, teren agricol. „Din experienÅ£a analizelor precedente ÅŸtim însă că doar 30% dintre aceste solicitări sunt îndreptăţite. Asta înseamnă în jur de 18.000 de cereri”, mai precizează subprefectul Hură.

Însă, indiferent dacă sunt sau nu justificate, comisiile de fond funciar vor trebui să verifice fiecare dosar depus de cei care revendică suprafeţe de teren.

Adauga un comentariu

*