Criză de personal la Teatrul Municipal ´George Bacovia´ din Bacău

Lipsa personalului de specialitate continuă să reprezinte una dintre problemele serioase pe care le întâmpină conducerea Teatrului Municipal „George Bacovia” din Bacău, informează corespondentul AMOS News.

Gabriel DuÅ£u, directorul adjunct al instituÅ£iei spune că dacă la alte instituÅ£ii similare din Å£ară sunt ÅŸi câte trei actori care repetă pentru un rol, nu la fel stau lucrurile în cazul teatrului dramatic băcăuan. „Pur ÅŸi simplu, nu avem destui actori pentru roluri. La noi, de multe ori se merge, când este vorba de roluri, la limită. ÃŽn aceste condiÅ£ii, poÅ£i fi obligat să înmormântezi un spectacol”, mai spune Gabriel DuÅ£u.

Acestea sunt motivele pentru care, înainte de începerea stagiunii teatrale 2006-2007, la Teatrul „Bacovia” va fi organizat un concurs în vederea obÅ£inerii ocupării unor posturi, atât pentru teatrul dramatic, cât ÅŸi pentru cel de animaÅ£ie.

„ÃŽn ziua de 7 septembrie va avea loc un concurs. Cred că vor fi scoase două posturi de actor, la AnimaÅ£ie, ÅŸi patru, la dramă. CondiÅ£ia principală va fi ca cei înscriÅŸi să fie absolvenÅ£i ai unei facultăţii de specialitate”, mai precizează directorul DuÅ£u.

Adauga un comentariu

*