Restrictiile temporare de circulatie au fost ridicate in unele judete

Datoritã intrãrii în normal a temperaturilor, Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri Nationale din România SA, în calitatea sa de administrator al retelei de drumuri nationale, a ridicat, incepand de luni, restrictia temporarã de circulatie a vehiculelor cu masa totalã autorizatã mai mare de 7,5 tone, cu exceptia judetelor Arad, Dolj, Dâmbovita, Galati, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Timis, Teleorman, Mehedinti, Vâlcea, Vrancea.

Mãsura este luatã în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 al Ordonantei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificãrile si completãrile ulterioare.

Se excepteazã transporturi de animale vii si de produse perisabile de origine animalã si vegetalã, vehicule care participã la interventii în caz de fortã majorã, transporturi funerare, transporturi postale, transporturi de echipamente de prim ajutor, transporturi pentru distribuire de carburanti, transporturi de mãrfuri sub temperatura controlatã, transporturi pentru tractãri vehicule avariate si transporturi cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizãrii.

Restrictiile au fost in vigoare din data de 25 iulie 2006, în intervalul orar 12.00-18.00, si au fost necesare pentru protectia sectoarelor de drum asfaltate pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, s-au produs degradãri importante.

Adauga un comentariu

*