Liberalii continuă să îl acuze pe Traian Băsescu de încălcarea legilor

PNL nu îi poate susţine pe şeful statutului şi nici pe democraţi în încălcarea legilor sau în ignorarea constituţiei, se arată luni întru-un comunicat de presă semnat de secretarul general al PNL, Dan Motreanu. PNL nu îi poate susţine pe şeful statutului şi nici pe democraţi în încălcarea legilor.

“DemocraÅ£ii trebuie să se obiÅŸnuiască cu ideea că ÅŸi preÅŸedintele Traian Băsescu este dator să respecte legile ţării, inclusiv în ceea ce priveÅŸte serviciile secrete. (…)De asemenea, trebuie spus că AlianÅ£a D.A. funcÅ£ionează cât timp se respectă legile”, spune Dan Motreanu, răspunzând astfel acuzaÅ£iilor lansate de democratul Vasile Blaga.

El mai susţine că democraţii nu au dreptul să vorbească despre încălcarea protocolului Alianţei de către PNL, atâta vreme cât ei au fost cei care s-au folosit de presă în nenumărate rânduri pentru a introduce pe agenda publică teme care nu au fost discutate în prealabil în structurile interne ale alianţei. “Ultimatumul dat în privinţa calendarului fuziunii, tema restructurării Guvernului, păstrarea Registrului Comerţului la Ministerul Justiţiei şi programul pentru încălzire sunt doar câteva exemple în acest sens”, se arată în comunicat.

Lăsând la o parte tensiunile pe tema eliberării din funcţie a şefilor SRI şi SIE, Dan Motreanu îl ciritică pe Vasile Blaga pentru refuzul de a discuta despre restructurarea guvernamentală, democraţii fiind consideraţi răspunzători de întârzirerea reorganizării Executivului pentru că nu vor convocarea unei şedinţe a Alianţei şi a Coaliţiei.

“Consider ciudate contestaţiile democraţilor în acest moment în care restructurarea este pe cale de a fi demarată. De aceea, îmi este foarte clar că PD a folosit tema restructurării guvernamentale doar ca pe un mijloc de a puncta la capitolul imagine”, mai spune secretarul general al PNL, făcând aluzie la presiunile exercitate de conducerea PD, în urmă cu câteva luni, pentru modificarea structurii guvernului.

Motreanu mai susţine că dacă democraţii ar fi vrut cu-adevărat restructurarea ar fi putut începe cu ministrul transporturilor, condus de Radu Berceanu, minister care are în subordine cel mai mare număr, peste 100, de agenţii, autorităţi şi societăţi comerciale subvenţionate direct sau indirect de la bugetul de stat.

Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a denunţat, luni, poziţia PNL în chestiunea demisilor şefilor serviciilor secrete, punând-o pe seama urii faţă de Băsescu, a frustrărilor legate de creşterea PD în sondaje şi unor legături cu PSD şi trimiţând în derizoriu termenul dat de PNL şefului statului.

„PoziÅ£ia noastră este că nici orgoliile, nici lipsa de scrupule (…) ÅŸi ura pe care unii colegi de Alianţă ÅŸi din CoaliÅ£ie le au faţă de preÅŸedinte nu pot duce la o asemena abordare”, a spus, luni, secretarul general al PD Vasile Blaga, denunţând „monstruoasa CoaliÅ£ie” PNL-PSD-PRM-PC-UDMR ÅŸi votul de săptămâna trecută din Birourile Permanente. Raportul PNL-PD din sondaje îi sperie pe liberali, care încearcă să puncteze la capitolul imagine, a conchis liderul democrat.

El a mai sugerat o explicaÅ£ie – principalii sponsori ai PSD din 2004 au influenţă în prezent la nivelul PNL, a susÅ£inut Blaga, fără a da nume.

ÃŽntrebat dacă în Alianţă s-au scos cuÅ£itele, Blaga a replicat: „Nu mai mult decât aÅ£i constatat până acum”, lăsând de o parte asigurările publice de altădată că AlianÅ£a ar funcÅ£iona. El a acuzat „jocul de imagine destul de ieftin al PNL”, din partea căruia spune că a sesizat tot mai multă lipsă de colegialitate ÅŸi de sinceritate.

El a exemplificat lansarea unilaterală a temei retragerii din Irak, spectacolul public pe tema legilor siguranţei şi pe tema restructurării guvernamentale.

NewsInRo

Adauga un comentariu

*