Femei prinse la braconaj

Două femei au fost prinse la braconaj în cursul unei acţiuni iniţiate de jandarmi pe lacul de acumulare Răcăciuni, la solicitarea filialei băcăuane a Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit, informează Rompres. B. Simona, 30 de ani, şi S. Anişoara introduseseră în apă peste 120 de metri de plase monofilament.

Ele au fost surprinse în momentul în care, aflate într-o barcă din lemn, începuseră să adune recolta de peşte. Ustensilele cu ajutorul cărora cele două femei braconau au fost ridicate de jandarmi în vederea confiscării.

În cursul aceleiaşi acţiuni de combatere a braconajului pe lacul Răcăciuni, loc preferat de pescuit ilegal în judeţul Bacău, au fost depistaţi şi cinci bărbaţi, având vârste cuprinse între 29 şi 49 de ani, care pescuiau în condiţii de ilegalitate, fără permise sau folosind ustensile interzise.

Celor şapte persoane jandarmii le-au întocmit dosare cu acte premergătoare privind comiterea de infracţiuni la regimul piscicol.

Dosarele vor ajunge pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Pe timpul acţiunii au mai fost găsiţi în apă peste 750 de metri de plase de pescuit monofilament nerevendicate, care au fost distruse la finalul acţiunii de personalul filialei băcăuane a Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor.

Adauga un comentariu

*