Actriţa Daniela Nane va juca în serialul lui Andrei Zincă

ActriÅ£a Daniela Nane este una dintre protagonistele serialului de televiziune, ‘La urgenţă’, pe care îl va regiza Andrei Zincă din august până în noiembrie. Filmul, o coproducÅ£ie între Direct Target ÅŸi TVR, va avea 15 episoade ÅŸi va fi difuzat de TVR 1 chiar din toamna acestui an.

Daniela Nane va interpreta rolul unui medic de la urgenţă, Greta Calistrat, în vârstă de 30 de ani.

Personajul este o femeie drăguţă, interesantă şi nici pe departe preocupată de modă.
Acest serial românesc inedit, despre drama unei echipe de doctori de la un spital de urgenţă din Bucureşti, aflată într-o permanentă luptă cu boala, cu moartea, cu sistemul, cu accidentele, are la bază un scenariu scris de Vali Florescu, Ileana Muntean şi Anca Grădinariu şi prezentat de casa de producţie Direct Target la concursul organizat în iarna anului trecut de TVR.

Proiectul este de amploare. Fiecare episod include 15-20 de actori, iar distribuţiei i se adaugă figuraţie specială. Pentru rolurile principale, distribuţia va fi completată definitiv într-o săptămână. Filmările vor avea loc în studiourile ABIS din Bucureşti. Un episod va fi filmat în şase zile.

Daniela Nane a mai jucat în filme produse sau co-produse de Televiziunea Română, printre care se numără ‘Valsul lebedelor’ (1997), ‘FrumoÅŸii nebuni ai marilor oraÅŸe’ (1997), ‘Nunta imposibilă’ (1999-2000) sau ‘Amantul marii doamne Dracula’ (2002-2003).

În activitatea sa cinematografică, ea a colaborat cu regizori cunoscuţi precum Franco Zefirrelli, Luigi Perelli, Gerard Cuq, Rick Pepin, Denis Karvil, Dan Piţa, iar în teatru cu Ion Cojar, Gelu Colceag, Cătălina Buzoianu, Beatrice Rancea etc.

Andrei Zincă a plecat din România în 1982, fiind acum stabilit în Statele Unite, unde îşi desfăşoară activitatea.

El are propria companie de producţie de programe de televiziune. Zincă va lucra la serial împreună cu apreciatul director de imagine Vivi Drăgan Vasile. Zincă nu a mai regizat un film în România, deşi este cunoscut în America Latină şi Statele Unite.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală ÅŸi Cinematografică ‘I.L. Caragiale’, Facultatea de Film. Åži-a început cariera la Studiourile Buftea, ca operator, apoi a fost operator de imagine la Televiziunea Română.

Rompres

Adauga un comentariu

*