Falsificatori de bancnote bacauani ajunsi in arest

Procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism(DIICOT) – Serviciul Teritorial Bacau au reusit sa aresteze o banda de falsificatori de bancnote.

bani romanesti leiCostica Spiridon si Doru Enache, din municipiul Onesti, au fost arestati preventiv pentru savarsirea infractiunii de contrafacere de bancnote autentice emise de BNR si punerea lor in circulatie. Costica Spiridon s-a nascut in comuna Parava acum 35 de ani. A locuit in Onesti un timp, alta parte din viata petrecandu-si-o in Penitenciare.

In cursul lui 2005 si in perioada ianuarie – mai 2006, a contrafacut cu mijloace tehnice si instrumente confectionate artizanal, bancnote de un milion, 500.000 ROL si 100.000 de lei.

In total, Costica a falsificat 148 bancnote, din care 69 de un milion, si 70 de 500.000 de lei pe care le-a si pus in circulatie in mai multe judete, luandu-si drept ajutor pe Doru Enache, zis Dorutu”, din Onesti, de 24 de ani, „absolvent” a cinci clase, fara ocupatie dar cu antecedente penale.

Bancnotele falsificate au impanzit tara

Costica Spiridon a reusit sa puna in circulatie bancnote contrafacute in judetele Bacau, Dolj, Gorj, Constanta, Neamt, Iasi, Vrancea, Buzau, Sibiu, Tulcea si Brasov, cumparand diferite marfuri. „Dorutu” a vizitat judetele Buzau si Bacau, unde a cumparat produse.

Pe 17 mai 2006, ca urmare a unui flagrant, Costica Spiridon a fost depistat de organele de urmarire penala in Autogara din Tg. Mures, avand asupra sa si un plic cu 15 bancnote contrafacute de cate un milion lei. Costica Spiridion si Doru Enache au fost arestati preventiv, ei aflandu-se in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Bacau.

D. MINDIRIGIU

Inventatorul din Parava

Costica Spiridon a achizitionat din comert materiale si aparatura necesara, menghina, lupa, linie si altele, a confectionat singur instrumente artizanale pentru realizarea aparentei de autenticitate. El se perfectiona din mers.

In urma perchezitiei, la el acasa s-au gasit o imprimanta multifunctionala, topuri de hartie A 4, o stanta confectionata artizanal din metal cu imprimeu din cauciuc cu cifre arabe cu semnificatia 1.000.000, role cu pungi de polietilena, role de nailon cu adeziv, pixuri cu gel, catere cu lame ascutite.

Metoda folosita de Costica Spiridon a fost dezvaluita de el singur. Scana bancnota autentica pe o hartie de tip xerox, aplica la cald elemente de siguranta indepartate anterior de pe copia xerox, clora cu substante de tip gel pentru aparenta culorii, dupa care aplica, dupa regularizarea marginilor, o folie din polietilena ce continea adeziv.

Inchiria diverse locuinte in judet, unde realiza contrafacerile, si isi fixa drept „punct de lucru” societatile comerciale aglomerate.

Comentarii

  1. bine ati facut ba baiety ÖÖÖÖÖÖÖ)

  2. bravo felicitari din partea mea sorycuta

  3. sint eu florin si va felicit

  4. sa va dau la mue

  5. bravo voua

  6. cand mai faceti sunatima si pe mine 0745965772

Adauga un comentariu

*