Cristian Diaconescu a demisionat din toate funcţiile deţinute în PSD

Senatorul Cristian Diaconescu a confirmat miercuri, pentru Agenţia ROMPRES, că a demisionat din funcţia de purtător de cuvânt al Partidului Social Democrat (PSD), precum şi din toate funcţiile deţinute în partid: preşedinte al Comitetului de Integritate, al Consiliului de Integritate şi membru în Consiliul Naţional şi membru al BPN.

Cristian Diaconescu a precizat că a luat această decizie în semn de protest faţă de faptul că „PSD a luat decizia de a sprijini un plan al PNL”. „PSD a luat decizia de a sprijini un plan al PNL care să pună mâna pe Curtea de Conturi”, a spus Diaconescu.

El a menţionat că i-a adus la cunoştinţă, încă de marţi, preşedintelui PSD, Mircea Geoană, decizia sa.

Cristian Diaconescu a afirmat, de asemenea, în cadrul unei emisiuni radio, că, în ultimele zile, „au fost încercări nenumărate, în Parlament, să se treacă o lege a CurÅ£ii de Conturi, vizând, de fapt, schimbarea conducerii instituÅ£iei”. După cum a explicat Diaconescu, legea este neconformă cu aquisul comunitar ÅŸi are mari probleme, motiv pentru care nu a reuÅŸit să treacă de Senat.

„Guvernul s-a gândit că ar fi bine să facă o ordonanţă de urgenţă, iar pe baza ei să rezolve problema CurÅ£ii de Conturi pentru că erau niÅŸte băieÅ£i care îşi rodeau zăbala ÅŸi aÅŸteptau din plin să se proţăpească în fruntea instituÅ£iei. Vreau să vă spun că această Curte de Conturi va gestiona de la 1 ianuarie 2007 ÅŸi va controla toate fondurile europene de preaderare”, a spus Cristian Diaconescu.

Social-democratul ÅŸi-a motivat demisia din funcÅ£iile deÅ£inute în PSD prin faptul că a aflat că „un personaj controversat” a fost avizat marÅ£i de comisia de finanÅ£e-bănci din Camera DeputaÅ£ilor ÅŸi din Senat, urmând a fi votat miercuri, în procedură de urgenţă, de plenul Parlamentului.

„Faptul că PSD a andosat această nominalizare, ÅŸtiind despre cine este vorba ÅŸi ÅŸtiind din ce clan de interese face parte respectiva persoană, repet care urmează să fie preÅŸedintele CurÅ£ii de Conturi, mă face să mă gândesc în ce măsură are rost să particip în structurile de conducere ale PSD”, a afirmat Cristian Diaconescu. Revista „Academia CaÅ£avencu” a dezvăluit miercuri că persoana care va conduce Curtea de Conturi este Ovidiu Isipir.

Social-democratul a precizat că o să rămână în partid şi în Parlament, dacă va fi lăsat.
Cristian Diaconescu a spus că decizia sa este una ireversibilă. „O să discut civilizat cu Mircea Geoană, sigur că nu vreau să-mi creez, sau să creez partidului dificultăţi mai multe decât are. Dar pe de altă parte, punctul meu de vedere mi-l menÅ£in”, a precizat Diaconescu.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*