Aviz tardiv pentru noii directori

Consilierii locali din Onesti au ramas surprinsi de faptul ca li s-a cerut un aviz pentru noii directori adjuncti ai unor licee din municipiu, dupa ce acestia au sustinut deja concursul in vederea ocuparii posturilor respective.

Este vorba de Emil Badea (Colegiul Tehnic “Petru Poni”), Mirela Dana Palimaru (Liceul cu Program Sportiv “Nadia Comaneci”) si Gabriela Garmacea (Colegiul National “Grigore C. Moisil”), fata de care nu au avut nimic impotriva nici reprezentantii Primariei Onesti, nici consilierii locali.

Insa toti au fost deranjati de faptul ca s-a cerut un aviz inutil, dupa desfasurarea concursului.
Reprezentantii celor doua autoritati publice din Onesti, cea executiva si cea deliberativa, s-au simtit luati peste picior de faptul ca li s-a cerut un aviz formal, lipsit de vreun efect.

Vizibil deranjat de faptul ca municipalitatii onestene i s-a acordat un rol de figurant in aceasta chestiune, primarul Emil Lemnaru nu a mai initiat nici un proiect in acest sens, dar a cerut totusi aprobarea consilierilor locali pentru acordarea avizului cerut.

Alesii locali si-au dat acordul, dar si-au exprimat si nemultumirea vizavi de aceasta procedura. “Trebuia sa ne ceara avizul inainte de concurs, nu dupa”, a spus consilierul Gheorghe Ciobanu, singurul care nu si-a dat acordul. Insa el a precizat ca nu este impotriva noilor directori, ci impotriva procedurii.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*