Romanii se fura pe rupte intre ei in Italia

Totul se petrece sub nasul politistilor si carabinierilor italieni care nu misca un deget pentru a aplana conflictele si de a-i gasi pe infractori.

Apropiata vacanta de vara din luna august si expirarea celor 90 de zile de viza pentru stranieri, sunt principalele motive care ii determina pe hotii si pe talharii din Roma sa fure si sa talhareasca ziua in amiaza mare, sub ochii carabinierilor si politistilor italieni.

La fel s-a intamplat la mijlocul saptamanii trecute, cand soferii unei firme de transport de persoane din Comanesti au fost jefuiti imediat dupa ce au parcat in gara Tiburtini din Roma. „Am ajuns la destinatie in regula, am descarcat bagajele si ne-am retras in masina.

La nici 30 de minute a venit la noi un grup de patru romani, care ne-au spus ca vor sa ajunga in Romania si ca nu au nevoie decat sa mearga cu noi pana la granita. Eu am coborat din cabina masinii, moment in care m-au inconjurat, mi-au pus un cutit la gat si mi-au spus sa le dau toti banii. Nu am avut ce face, asa ca am scos cei 2500 de euro pe care ii aveam in buzunare si i-am dat”, a declarat soferul Costel S.

El a spus ca a doua zi a aflat de la alti romani, ca talharii erau din judetul Arad si ca urmaresc microbuzele si autocarele care vin din Romania. Patronii firmei bacauane au precizat ca isi vor lua masuri de precautie sporite si nu au uitat sa afirme ca cei mai de temut dusmani raman in continuare stranierii romani.

„Armament nu putem sa le dam oamenilor nostri, iar carabinierii sunt de cele mai multe ori mana in mana cu hotii. Nu odata am aflat ca mare parte dintre infractorii de la noi se bucura de protectia politiei si a carabinierilor din Roma. Le-am dat soferilor spray-uri paralizante si le-am spus sa fie atenti”, a spus unul din patronii din Comanesti.

Dar lucrurile nu se opresc aici. De vreme ce aradenii si cei din Caras Severin au teritoriu in statia Tiburtini, hotii si talharii bucuresteni au pus stapanire pe gara Termini, constantenii pe piata Anania, iar bacauanii pe piata si statia de metrou Laurentina din Roma.

Cei din urma nu se dau in laturi pentru a-i jefui pe ceilalti romani, chiar daca aleg ca mod de operare „mersul la pont”, stiut fiind ca muncitorii cinstiti de aici lucreaza si 12-14 ore pe zi. Bacauanul N.V. a venit in Italia in urma cu 10 ani.

A muncit trei ani ca salahor dar spune ca ceea ce castiga nu-l multumea catusi de putin. A lasat mistria, canciocul si lopata pentru meseria de hot din buzunare. In plus a are si doua fete (romance si ele- din Tg.Trotus si din Filipesti din judetul Bacau) care zi de zi „produc pentru el”. „Sunt zile cand nu fac un ban, dar sunt si zile cand ma intorc acasa cu cateva mii de euro.

Imi permit acum sa platesc chiria de 800 de euro lunar pentru un apartament si sa cotizez si pentru fetita mea care invata in Roma.Gandul imi zboara acasa, la Bacau, dar ce poti sa faci in tara, ce sa muncesti, ce sa mananci”, a declarat bacauanul. (va urma)

Florin NISTORESCU

Prostitutia, munca la negru si gainariile mici infractionale (talharii, furturi din buzunare, proxenetism- n.n.) sunt principalele ocupatii pentru romanii care si-au abandonat locuintele si familiile din Romania, in speranta unei chivernisiri rapide in Italia.

Cifrele oficiale amintesc de circa doua milioane de romani care locuiesc cu sau fara forme legale in Italia, in timp ce, neoficial, numarul compatriotilor nostri ar fi de doua ori mai mare.

Cert este ca timp de peste 15 ani italienii au vazut la natia romana numai lucrurile proaste, motiv pentru care stranierii romani nu ocupa nici pe departe un loc privilegiat in amalgamul de nationalitati care locuiesc in Roma.

Adauga un comentariu

*