Parlamentarii băcăuani se întâlnesc joi cu preşedintele AVAS în problema RAFO

Programată pentru luni, cu începere de la ora 15.00, întâlnirea dintre Răzvan Orăşanu, preşedintele AVAS şi parlamentarii de Bacău a fost amânată pentru joi, 29 iunie, de la ora 18.00. Parlamentarii băcăuani i-au propus preşedintelui AVAS, încă de la începutul săptămânii trecute, o întâlnire pentru a discuta o serie de probleme legate de activitatea Rafo Oneşti.

Reprezentanţii judeţului Bacău în Parlamentul României au fost de acord, indiferent de culoarea lor politică, să sprijine iniţiativa administraţiei rafinăriei Oneşti şi a liderilor sindicali de a-i prezenta preşedintelui AVAS situaţia economico-financiară exactă a societăţii, dar şi propunerea companiei Calder A Internaţional de a achita întreaga datorie istorică a rafinăriei la bugetul statului.

Calder A solicită, de asemenea, ca AVAS să accepte şi contractul de novaţie cu privire la pachetul de acţiuni pe care acţionartul majoritar Balkan Petroleum în le deţine la Rafo, prin care acest pachet ar intra în proprietatea sa. Calder va plăti şi ultima rată pentru aceste acţiuni, la sfârşitul acestui an. Conducerea Rafo susţine că rafinăria este, acum, la zi cu toate plăţile la bugetul de stat şi către terţi.

Rafinăria are o capacitate nominală de prelucrare de 3,5 milioane de tone de petrol pe an şi prelucrează, curent, 2,5 milioane de tone. Investiţii importante au fost şi sunt puse pe rol la Rafo, pentru modernizarea procesului de rafinare şi pentru încadrarea în normele de mediu. Administratorii susţin că Rafo se va înscrie, în ianuarie 2007, în normele de mediu şi de calitate cerute de Uniunea Europeană. Statul român refuză, însă, recunoaşterea contractului de novaţie, dar şi plata datoriei istorice.

Comentarii

  1. un parlamentar, care este presedintele comisiei pentru munca, familie si protectie sociala,este atat de bine informat, incat pe domnul presedinte Razvan Orasanu,el il numeste ORASEANU.

  2. Acel parlamentar din ce partid face parte?

  3. La intalnirea parlamentarilor,ar trebui invitat si fostul director Albu Simion pentru a explica de ce la timpul potrivit n-a vrut ca Rafo sa intre in Societatea Nationala de Petrol.Daca atunci intra in SNP,rafinaria n-ar fi avut probleme.

Adauga un comentariu

*