Aproximativ 500 de contestaţii la rezultatele Testelor Naţionale

Aproximativ 500 de absolvenţi de gimnaziu din judeţul Bacău au fost nemulţumiţi de modul în care le-au fost corectate tezele de la Testările Naţionale, informează corespondentul Amos News. Cele mai multe contestaţii au fost făcute la limba şi literatura română.

Inspectorul şcolar general Radu Ababei spune că, spre deosebire de anul trecut când din judeţul Bacău au plecat spre centrele zonale de verificare a contestaţiilor aproximativ o mie de astfel de solicitări, anul acesta numărul copiilor nemulţumiţi de modul în care au fost corectate lucrările este redus la jumătate.

Până în cursul zilei de joi, cadrele didactice din Bacău incluse în comisiile de verificare a contestaţiilor vor avea de recorectat câteva mii de teze ale unor elevi din judeţele învecinate.

Tezele elevilor băcăuani care au depus contestaţii vor fi corectate de cadrele didactice din judeţul Vrancea. Rezultatul final al Testărilor Naţionale va fi făcut public de ISJ Bacău pe 29 iunie, după verificarea tuturor contestaţiilor.

Adauga un comentariu

*