PSD ia la cantarit cele 500 de zile ale Aliantei

Principalul partid de Opozitie a lansat o campanie impotriva Puterii actuale in care impactul coloristic si statisticile isi dau mana. Lideri PSD spun ca este doar inceputul.

La sfarsitul saptamanii trecute, Partidul Social Democrat a lansat o campanie nationala impotriva „PD-PNL, Guvernul Aliantei Portocalii”, dupa cum sta scris pe coperta brosurii ‘fapte si MINCIUNI’ care va fi raspandita in 8.000 de exemplare numai in judetul Bacau. Si reprezentantii PSD Bacau s-au asortat in culoarea rosie, culoarea de lupta a partidului, la intalnirea de vineri cu ziaristii.

Deputatul Minodora Cliveti a imbracat un tricou pe care scria „PSD Generatia 2008”, senatorul Catalin Mardare o simpla camasa rosie, Dragos Benea un tricou cu chipul revolutionarului Che Guevara. Surpriza a venit din partea „veteranului” Dumitru Braneanu, care n-a ezitat sa imbrace un tricou inscriptionat TSD, probabil din dorinta de simti noul suflu din partid. Cei patru a criticat dur cele 500 de zile ale guvernarii Aliantei PD-PNL, punctand si aspecte locale nefavorabile Bacaului si bacauanilor.

Dragos Benea, si in calitatea sa de presedinte al Consiliului Judetean, a considerat ca „penuria de proiecte nationale pentru infrastructura in mediul rural este cel mai dureros lucru”, amintind de amanarea la nesfarsit a infiintarii Unitatii Centrale de Monitorizare si Implementare a Proiectelor pentru Utilitati Publice, o interfata obligatorie pentru accesarea fondurilor europene.

De asemenea, Benea s-a aratat foarte ingrijorat de faptul ca, din decembrie 2005, judetului Bacau nu i s-a mai alocat niciun leu pentru refacrea infrastructurii afectate de inundatii: „Necesarul a fost de 1.600 de miliarde de lei, au venit 440 de miliarde si pe urma nimic. Firmele de constructii nu mai lucreaza pentru ca nu sunt platite, locuitorii protesteaza deoarece lucrurile nu se misca iar apele au luat o parte din ce s-a facut pana acum.”

Despre modul de a gestiona problemele din agricultura, deputatul Minodora Cliveti a declarat ca Guvernul, in dorinta de a strange bani la buget, apeleaza la „ciupeli”, exemplificand cu impozitul de 2 la suta impus agricultorilor pe vanzarea produselor.

Despre viitorul traseu politic al partidului, senatorul Mardare a opinat ca „pe termen mediu si lung, o colaborare nu trebuie exclusa cu orice partid democratic”, in contextul unei tot mai probabile rupturi in coalitia de guvernare, precizand totusi ca motiunea de cenzura este „o obligatie a PSD ca partid de opozitie”.

Daniela MORAR

Comentarii

  1. PSD-ii fac gat? Atunci el trebuie retezat! De unde si pana unde HOTUL s-a gasit sa stige: „Hotii!”
    Lasatii pe altii sa-i judece alianta DA! Voi nu aveti dreptul nici sa respirati prea tare! Asa ca bagati-va capul intre picioare si lingeti-va organul!

  2. Da pe Rauta,Sechelariu si hrebenciuc de ce nu l-au adus.Dar tov.Petre Placinta?Apropo,ati vazut reclama Avicolei Bacau?Cine este tipul cu figura de nomenclaturist din Reclama?

  3. hrebe,seche,iacobov,benea,lucas.casuneanu, maharul de slanic, cel de sascut,ar trebui sa stati vreo 10 ani la manastitri sa va caiti, penitenta si altele pentru iertarea pacatului capital : furtul averii nationale….dar si astia in oranj sunt vinovati ca nu au oameni sa-i bage la mititica pe susnumitii…..asa ca nu disprati oameni buni , prosperam inct dar sigur….traiasca ue…..pt.pesedei —–ps.dupa anii de penitenta sa in reactivati pe nea nelu ca altfel cu gionelu va cam desfiintati—

Adauga un comentariu

*