Carpeala festiva pentru liberalul Olteanu

Cu ocazia vizitei presedintelui Camerei Deputatilor, administratia publica a municipiului a carpit in graba doua palme de alee. Mobilizarea de forte politienesti a transformat Bacaul intr-un oras sub asediu.

Al treilea om in stat, liberalul Bogdan Olteanu, presedinte al Camerei Deputatilor, a fost sambata in Bacau. Motivul a fost un seminar organizat de Asociatia Pro Democratia, la Centrul International de Cultura si Arte „George Apostu”, pe tema reformei legislatiei electorale.

„Pregatirile” pentru vizita au inceput inca de vineri dupa-amiaza, atunci cand o echipa a Primariei Bacau a turant in graba asfalt pe scurta alee care leaga strada principala de intrarea in curtea Centrului. Si pentru ca, exact la intrare, tronau vreo trei gropi ce-ar fi zaltait trupul inaltului demnitar, muncitorii le-au acoperit si pe acelea la repezeala.

Apoi au plecat, dupa ce-au promis ca vor veni intr-o zi neprecizata sa repare intreaga curte. Aceasta initiativa ar fi laudabila daca n-ar trada acelasi stil de a vopsi gardul pe dinafara, ca sa nu se vada leopardul dinauntru, pe care actuala Putere il condamna in urma cu 3-4 ani la PSD.

Cum bine se stie, Centrul International de Cultura si Arte „George Apostu” este singura institutie culturala din judet unde se petrec fapte demne de acest nume. Pe langa foarte numeroasele lansari de carte ale autorilor locali, in afara de vernisajele dese ale plasticienilor bacauani, „George Apostu” este un loc unde vin artisti si oameni de cultura straini in cadrul unor programe culturale unice in Moldova.

Numai in aceasta primavara au avut loc doua manifestari internationale de tinuta si anvergura: Programul international de rezidenta pentru artisti „ArtistNe(s)t” TEATRU-DANS si cea de a XX-a editie Saptamanii Internationale a Muzicii Noi. Nu numai ca niciun oficial al Primariei n-a catadicsit sa participe macar formal la evenimente, dar administratia locala n-a fost atunci interesata de cum arata caile de acces spre Centru.

Acum , cu ocazia inaltei vizite de partid si de stat, s-au gasit bani, timp si oameni pentru a fatui acea stradela, de parca imaginea lui Bogdan Olteanu despre Bacau este mai importanta decat cea a unor personalitati artistice si culturale straine! Din pacate, excesul de zel al oficialitatilor locale nu s-a oprit aici.

Sambata, de la primele ore, municipiul a devenit un oras sub asediu. Autoturisme si dube ale Politiei, agenti de circulatie si angajati ai Politiei locale au bantuit traseul oficial. Iar odata cu aparitia coloanei de la Bucuresti, cadrele SPP au completat un dispozitiv supradimensionat care a starnit mirare printre bacauanii prezenti in zona sediului PNL, Primariei si in cea a Hotelului Dumbrava.

Pe site-ul Primariei Bacau, Centrul de Cultura si Arta „George Apostu” figureaza la Informatii utile cu urmatoarea recomandare idioata, agramata si vaga: „Centrul de Cultura si Arta „George Apostu”, situat intr-un minunat cadru natural, dispune de cele mai bune conditii de realizare, descoperire, (sic! n.n.) si contemplare a artei contemporane. Mai multe informatii la www.centrul-george-apostu.ro.”
Nelu BROSTEANU

Comentarii

  1. De,Nepotul Ghizelei Vass trebuie primit ca un veritabil si iubit fiu al poporului.Doar matusa sa a facut parte din inalta nomenclatura de partid si des stat,fiind si ilegalista,adica spioana sovietica.

Adauga un comentariu

*