1.550 de bilete pentru 24.000 de bugetari

Doar 7 la suta dintre bugetari au sansa in acest an de a beneficia de un bilet de odihna, conform legii. 1.552 de bilete pe litoral si in statiunile montane trebuie impartite ca peste 24.000 de persoane care lucreaza in sistemul bugetar.

Directia Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (DMSSF) Bacau a primit in acest an doar 1.552 de bilete de odihna pentru cei peste 24.000 de bugetari din intreg judetul.

Discrepanta a starnit adevarate discutii la nivelul sindicatelor care au strigat in gura mare ca subventionarea locurilor se face pe criterii subiective. Mai ales ca un bilet de odihna pentru un sejur de 10 zile, in care este inclusa cazarea si masa, nu costa mai mult de 4,5 milioane de lei.

Discrepanta

„Din cele 1.500 de bilete, 74 la suta trebuie distribuite bugetarilor care sunt inscrisi intr-un sindicat afiliat la marile blocuri si confederatii sindicale, iar numai 16 la suta, sindicalistilor neafiliati si nesindicalistilor din sistem, explica Gheorghe Apostu, director DMSSF Bacau. Restul de 10 la suta raman la dispozitia Casei Nationale Bucuresti pentru eventualele reglari si suplimentari.

Este adevarat insa ca procentul de alocare al acestor bilete este discriminatoriu, mai ales ca s-a stabilit ca sindicalistii afiliati sa beneficieze de 7 la suta din bilete – adica 7 bilete la 100 de sindicalisti, iar pentru cealalta categorie doar 4,2 la suta, dar nu noi am stabilit acest lucru”. Beneficiaza de aceste bilete de odihna bugetarii din invatamant (844 de bilete), federatia Sanitas – a carei membrii sunt cadrele sanitare (250 de bilete), invatamantul preuniversitar (24 de bilete), Universitatea Bacau (22 de bilete), medicii veterinari (34 de bilete), Directia de Sanatate Publica (34 de bilete), persoanele care lucreaza la Administratia Financiara (40 de bilete), persoanlul de la Ambulanta (20 de bilete), Teatru Bacovia (6 bilete), Filarmonica (4 bilete), Vama (4 bilete), Agentia de Mediu (2 bilete) etc.

O distributie cu mult sub cererea de bilete a intregului personal din sistemul bugetar.

Nepasare

„Aici a fost si vina liderilor de sindicat, care pana in aceasta perioada trebuiau sa transmita la Directia Muncii, o adresa prin care sa faca solicitari de aceste bilete, sa participe la discutii si impartirea lor, sa ataseze listele cu membrii de sindicat si cu cererile de bilete de odihna, a mai spus directorul DMSSF, Gheorghe Apostu.

In lipsa acestor adrese, noi am repartizat biletele in functie de situatia anului trecut. Chiar si asa au aparut discutii, pentru ca intr-adevar numarul de bilete alocate pentru intreg judetul este foarte mic, chiar mai mic decat anul trecut, cand am primit circa 1.700 de bilete, iar ulterior a mai fost si o suplimentare de inca 300”.

In acest an, biletele repartizate judetului Bacau sunt pentru statiunile Eforie Nord si Sud, Venus, Saturn, Neptun ( pe litoral) si Felix, Amara, Olanesti, Sangeorz Bai si Voineasa ( statiuni montane).

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*