Onesti: Locuintele ANL starnesc tensiuni

Peste 900 de familii tinere din Onesti au solicitat, in ultima perioada, aprobare de la administratia locala in vederea obtinerii de locuinte in blocurile ANL. Intrucat la Onesti nu mai exista niciun apartament liber in blocurile ANL, municipalitatea nu a intocmit decat 400 de dosare, pentru primii solicitanti.

“Au mai venit inca 500 de cereri, pentru care nici dosare nu am mai facut, pentru ca nu sunt locuinte – a precizat Emil Lemnaru, primarul municipiului Onesti. Pe baza criteriilor stabilite de Consiliul Local Onesti, in anul 2003, pentru cele 400 de dosare s-a stabilit o anumita ordine, in functie de punctajele obtinute de solicitanti.

Cand o locuinta ANL se elibereaza, este ocupata de primul care urmeaza pe lista de asteptare. Insa pana acum, doar o singura familie a plecat din blocurile ANL”.

Pentru procedura de aprobare a dosarelor ANL, primarul Emil Lemnaru a fost aspru criticat de unii consilieri locali, care sunt nemultumiti de faptul ca deciziile sunt luate la nivel executiv, de Primarie. “Legea prevede ca lista cu solicitarile si dosarele intocmite trebuie sa fie aprobate de Consiliul Local – a sustinut consilierul local Ciprian Zarzu.

Am constatat ca problema locuintelor ANL a devenit subiect tabu la Onesti. Informatiile legate de locuintele ANL nu parvin populatiei; chiar si eu am fost trimis la plimbare de Biroul Spatiu locativ, din cadrul Primariei, unde mi s-a spus ca pot primi informatii doar cu acordul primarului, desi sunt informatii publice, nu secrete”.

Insa primarul considera ca procedura este corecta, intrucat acordarea punctajelor se face pe baza criteriilor stabilite tot de Consiliul local, chiar daca acestea au fost aprobate in 2003.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Primarul Lemnaru crede ca toate procedurile aplicate sunt corecte.Mai vedem…..

  2. Domnilor consilieri de la PNL si PD ce nu va convine? nu va este rusine de ceea ce spuneti? Cate locuinte ati construit la Onesti de cand sunteti la putere sau cate veti construi de acum incolo. De ce aruncati cu noroi in cei care au facut ceva pentru acest oras? Tot respectul pentru acest domn primar Lemnaru si pentru echipa lui de
    la PSD.Bravo dle Primar,v-am respectat si va respect si deasemeni s-a vazut si la vot.Dlor PNL-isti se vede cum guvernati tara, rezolvati-va problemele interne din partidul dv si dupa aia spuneti ca ceva nu e bun.Dv credeti ca daca se ajunge la anticipate o sa mai fiti la guvernare?Poporul roman s-a desteptat si nu mai suporta sa fie mintit.Dle Primar va salut cu tot respectul si PSD -ul trebuie sa se uneasca pt ca acum e momentul.La multi ani ! sarbatori Fericite!

  3. VREAU LOCUNTA PT CA NU AM UNDE STA…..

  4. Am vazut cele 2 comentarii de mai sus si spusele consilierului Ciprian Zarzu si cred ca ai dau dreptate ca face singur legile primarul Lemnaru si asa renumita doamna Enica care asi da singura casele la oamenii lor as fi curios sa se mediatizeze si sa se dea prin ziarele locale dar si aici pe internet sa se vada listele asa numite liste ptr cei anevoiosi si cei care nu au posibilitati sa cumpere o casa nici macar prin banca cu toate ca lucreaza dar nu in ultimul rand sa se vada si cei care locuiesc in anl sa se dea listele cu cei care au o casa in ANL ce fel de oameni sunt si ce nume au .toate aste sunt spuse de parerea mea dar ce am scris eu aici nu o sa se intample niciodata as avea si mai multe de spus si cu locuintele care sunt evacuate la cine ajung si daca aia indeplinesc conditzile ptr o locuinta domnule primar si doamna Enica bine asta este greseala noastra a onestenilor ca v-am votat draga domn primar Lemnaru.a-mi pare rau ca am votat Emil Lemnaru si PSD am votat gresit REGRET CA AM VOTAT NISTE OAMENI CARE NU FAC DECAT SA FURE.

  5. Am vazut cele 2 comentarii de mai sus si spusele consilierului Ciprian Zarzu si cred ca ai dau dreptate ca face singur legile primarul Lemnaru si asa renumita doamna Enica care asi da singura casele la oamenii lor as fi curios sa se mediatizeze si sa se dea prin ziarele locale dar si aici pe internet sa se vada listele asa numite liste ptr cei anevoiosi si cei care nu au posibilitati sa cumpere o casa nici macar prin banca cu toate ca lucreaza dar nu in ultimul rand sa se vada si cei care locuiesc in anl sa se dea listele cu cei care au o casa in ANL ce fel de oameni sunt si ce nume au .toate aste sunt spuse de parerea mea dar ce am scris eu aici nu o sa se intample niciodata as avea si mai multe de spus si cu locuintele care sunt evacuate la cine ajung si daca aia indeplinesc conditzile ptr o locuinta domnule primar si doamna Enica bine asta este greseala noastra a onestenilor ca v-am votat draga domn primar Lemnaru.a-mi pare rau ca am votat Emil Lemnaru si PSD am votat gresit REGRET CA AM VOTAT NISTE OAMENI CARE NU FAC DECAT SA FURE.

Adauga un comentariu

*