Corectorii, cei mai bine plătiţi profesori la Testările Naţionale

Cu cei 3,75 de lei noi pe care îi vor primi pentru fiecare lucrare corectată, dascălii evaluatori au posibilitatea să câştige leafa pe trei săptămâni în cele câteva zile cât durează Testările Naţionale.

Inspectorul ÅŸcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Åžcolar JudeÅ£ean Bacău, Mirela Berza spune că activitatea pe care o desfăşoară în aceste zile cadrele didactice nu este nici pe departe una benevolă. Profesorii vor primi bani în functie de rolul pe care îl au la examene. PreÅŸedinÅ£ii centrelor de testare ÅŸi evaluare la Testele NaÅ£ionale vor primi câte 500 de lei noi, membrii ÅŸi secretarii câte 400 de RON de persoană, supraveghetorii câte 40 de RON/zi, iar profesorii evaluatori – 3,75 RON/lucrare.

Informaticienii care vor activa în centrele de examen vor primi câte un leu nou pentru fiecare candidat, iar cei din centrele de evaluare 0,4 RON / candidat. „Cele mai mari sume le pot câştiga profesorii evaluatori. Din experienÅ£a anilior trecut, un cadru didactic corectează, în medie, cam o sută de lucrări. Asta înseamnă că în câteva zile, aceÅŸti dascăli pot câştiga sume relativ asemănătoare celor care le vor reveni preÅŸedinÅ£ilor de comisie”, mai completează Mirela Berza.

Anul trecut, profesorii evaluatori primeau, la Testările Naţionale pentru fiecare lucrare câte 30.000 de lei vechi, adică trei RON, profesorii supraveghetori aveau o indemnizaţie de 240.000 de lei vechi iar supraveghetorii aveau, pentru cele trei ore de asistenţă, o indemnizaţie de 290.000 de lei vechi.

Adauga un comentariu

*