Bolnavii depind din nou de rectificarile bugetare

Pentru ca cererea de pe piata a depasit bugetul alocat in aceasta luna pentru medicamente compensate si gratuite, Casa de Sanatate a decis sa suplimenteze cu 10 la suta aceste fonduri.

„Este vorba de circa 2,2 miliarde de lei, bani care, dupa estimarile noastre, ar trebui sa acopere necesarul de medicamente din aceasta luna, a explicat dr. Maria Tioc, presedinte director al Casei de Sanatate Bacau.

Fondurile suplimentate au fost luate din bugetul pe acest an pentru medicamentele eliberat in regim compensat si gratuit, iar in acest moment nu sunt semnale ca banii nu ajung”.

Plafonul lunar al celor 99 de farmacii aflate in contract de finantare cu Casa este de circa 33 de miliarde de lei, bani care includ inclusiv acoperirea cheltuielilor cu retelete pentru asa-numitele „boli speciale” cum ar fi poliartrita reumatoida, bolile psihice, dementa, hepatita etc.

In nicio luna banii alocati nu au fost suficienti, si pentru ca mereu se intra in plafonul lunii urmatoare, singura posibilitate ca spre sfarsitul anului farmaciile sa nu intre in colaps financiar este multa asteptata rectificare bugetara.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*