Salariile halatelor albe au intrat la analiza

Ministerul Sanatatii Publice a cerut autoritatilor sanitare locale sa transmita o analiza a tuturor cheltuielilor efectuate cu salariile cadrelor medicale din spitale si policlinici.

„Probabil ca acest lucru survine ca urmare a faptului ca intreg sistemul sanitar va fi reorganizat conform noii reforme, explica Adam Jofa, din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica Bacau.

Stim cu totii ca in Bacau urmeza sa dipare 70 de paturi din spitale si doua maternitati, insa deocamdata nu se pune problema restructurarii de personal, mai ales ca avem foarte multe specialitati deficitare”.

In prezent, in cele 7 spitale din judet sunt angajate 3.806 de persoane, fata de 4.008, cat au fost aprobate. Restul de 202 posturi sunt vacante si trebuie scoase la concurs. 95 dintre acestea sunt pentru medici. Pe total, pentru cei 3.806 de salariati se cheltuie lunar 45 de miliarde de lei vechi (4.217.983 RON).

Problema stringenta in acest moment este achitarea celui de al treisprezecelea salariu aferent anului trecut, care in unele spitale si unitati sanitare nu a fost platit integral.

Este vorba de Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, care a achitat doar 50 la suta din acest drept salarial, Spitalul Buhusi, care mai are de platit inca 60 de suta si Serviciul Judetean de Ambulanta, care nu a achitat niciun leu salariatilor pentru al 13-lea salariu.
Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*