Reportaj: Iarba verde de acasa

Anamaria si Daniel sunt bucuresteni cu acte in regula. Ea este asistenta medicala, iar el unul dintre directorii „de la centru” ai firmei Flanco. Iubirea lor a inceput in urma cu doi ani, in Capitala, si a mers repede, fiind binecuvantata cu un copil. A fost o alta provocare a vietii pe care cei doi tineri au acceptat-o cu mult curaj, asa cum au luat in piept toate incercarile vietii.

Asa s-au maturizat mai devreme decat multi altii de varsta lor, asa au devenit competenti in toate segmentele vietii. Dragostea dintre Anamaria si Daniel a fost mai puternica decat vechile conventii sociale, astfel ca nunta de la Bacau – din orasul natal al mirelui – a urmat dupa cateva luni nasterii fetitei si casatoriei civile.

Doi ochi albastri, omniprezenti

Tot timpul nuntii, in care includem cununia religioasa si petrecerea propriuzisa, Anamaria si Daniel s-au gandit permanent la fetita lor, la privirea ei naiva pornita din doi ochi incredibil de albastri. Unirea lor a fost binecuvantata la Biserica „Sf. Neculai”, cu al sau interior somptuos si stralucitor. Alaiul a avut parte de o vreme frumoasa.

Petrecerea s-a tinut la Restaurnantul Parc, in marele salon frumos finisat pentru astfel de mari ocazii. „Pacat ca terasa de la Parc nu este pe masura salii”, a observat Daniel. Decoratiunile pentru nunta au fost asigurate de Fiesta, care si de data asta si-a facut treaba cu profesionalism.

Dar punctul forte al nuntii a fost muzica. Formatia Shock, condusa de Leonard Angheluta, a reusit un program excelent, in care melodiile obisnuite, nelipsite de la nicio nunta, s-au imbinat cu cele foarte noi, pe care invitatii celor doi miri le fredoneaza, nu ne indoim, si acum, inainte ca ele sa devina slagare.

Am ghicit la Shock o munca asidua de informare in domeniu, urmata de alta la fel de sustinuta la repetitii pentru asimilarea efectiva a noutatilor gasite. Invitata la nunta, solista de muzica populara Oltita Todarca si-a dat masura virtuozitatii la microfon, de dragul Anamariei si a lui Daniel.

Au fost multi invitati, in jur de 200, si toti s-au simtit bine. S-a dansat, s-a mancat si s-a baut pe saturate. Nunta a stralucit, in primul rand prin frumusetea izbitoare a miresei si eleganta de papusel a lui ginerica. Pe undeva „pe acolo, dar nu chiar”, au fost nasele Corina Melinte si Irina Andreescu si consortii lor, Dragos si, respectiv, Gabi. Dinamici si adaptabili, ca toti bucurestenii, Anamaria si Daniel au fost in centrul atentiei si au reusit, in acelasi timp, sa rezolve toate maruntele probleme care nu au ocolit nici nunta lor.

Fireste, rapitul miresei a fost sincopa care a schimbat, la un moment dat, ritmul petrecerii. Anamaria a fost condusa la Club Bahia, acolo unde consumatorii sunt obisnuiti cu superbele fantome in alb, care apar sambata spre miezul noptii. In curand, ar fi cazul ca pe firma Bahiei sa apara completarea „Azilul mireselor furate”.

Sa nu se supere nimeni, dam si noi o sugestie! Daniel fiind un negociator competent, operativ, de meserie, si-a rascumparat sotia destul de repede, in schimbul unei lazi de bere. Eficient in tot ceea ce face, Daniel are un principiu: „Imi place negocierea, dar nu targuiala”. Dupa recuperarea iubitei, distractia a continuat in ritm vioi, tonifiant.

Peste sutele de oameni inlantuiti in brate si uniti in saruturi, peste acea traire si descatusare intensa, Anamaria si Daniel simteau plutind o privire absolut de naiva si incredibil de albastra.

Marafilm

Adauga un comentariu

*