Irakian acuzat de terorism, retinut la Bacau

Shaker al Shaker un cetatean irakian de 46 de ani a fost saltat in Bacau, ieri, de mascati, pe motiv ca ar avea legaturi cu o grupare terorista. El a fost trimis imediat la Bucuresti, unde a fost transportat direct pe aeroportul Otopeni, pentru a fi expulzat in tara sa natala. Iarkianul a venit in Bacau in urma cu o luna, casatorit fiind cu o bacauanca.

El sustine ca a vindut tot ce avea in Irak pentrua-si dezvolta o afacere in Bacau. Irakianul retinut a lucrat, sub numele Mahmud Chaker, in cadrul ambasadei Irakului pina in anul 2003, cind a fost declarat personna non grata pentru ca era implicat in pregatirea unui atentat terorist asupra unor obiective occidentale si israeliene.

Surse neoficiale spun ca irakianul ar fi fost apropiat de-al lui Saddam Hussein, fostul dictator irakian, judecat acum pentru capete de acuzare extrem de grave. In plus, se pare ca ar conduce o retea terorista aflata in legatura cu al-Qaeda.

Aceleasi surse spun ca familia Shaker ar fi fost in slujba conducatorilor irakieni de cel putin trei generatii.

Si totusi, in ciuda faptului ca irakianul a fost retinut pentru ca ar avea anumite legaturi cu teroristii, nimeni din politia bacauana nu a vrut sa ofere presei, ieri, informatii despre acest caz. Totul, pe motiv ca ancheta n-ar fi inca finalizata.

Adauga un comentariu

*