Tomograf in Spitalul Judetean abia peste o saptamana

Dupa mai bine de doua luni de nefunctionare, computerul tomograf al Spitalului Judetean de Urgenta va putea fi din nou folosit in investigatiile medicale. Piesa de schimb care trebuia inlocuita va fi in aceste zile in sfarsit achizitionata astfel incat, pana pe 21 iunie cel tarziu, aparatul va fi pus din nou in functiune.

„Am purtat o discutie cu firma producatoare de la Bucuresti si am primit confirmarea ca in cel mai scut timp piesa care trebuie inlocuita va ajunge la Bacau, a explicat Natalia Jicmon, directorul de ingrijiri al spitalului.

Repararea tomografului a durat mai mult intrucat piesa de care aveam nevoie a fost achizitionata din America. Contractul a fost semnat, iar odata montata piesa care s-a defectat, computerul tomograf va fi pus in functiune imediat”.

La mijlocul lunii aprilie, tomograful Spitalului Judetean a cedat dupa ce s-a ars tubul radiologic, piesa de baza a aparatului. A fost un lucru la care conducerea spitalului se astepta mai devreme sau mai tarziu intrucat aparatul a fost garantat pentru un numar de 50.000 de utilizari, iar el a depasit acest numar de trei ori.

In tot acest timp zeci de bacauani care au suferit diferite traumatisme sau accidente ce necesitau investigatie tomografica au fost trimisi la alte clinici de specialitate din tara. Numai un singur transport de acest gen a costat in jur de trei milioane de lei, bani ce au fost suportati, pentru cazurile ce reprezinta urgente medicale, din fondurile proprii ale spitalului.

In cursul anul trecut, computerul tomograf s-a defectat de sase ori, chiar daca a fost instalat in urma cu trei ani si a avut un an garantie.

Valoarea totala a noii reparatii se ridica la 1 miliard de lei, bani ce vor fi platiti in trei transe lunare tot din fondurile proprii ale spitalului.
Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*