Rafo ajunge la Parlamentul European

Rafo ajunge la Parlamentul EuropeanPentru ca incercarile de a discuta cu institutiile din Romania au esuat, liderul sindicatului de la Rafo, Ion Marian, s-a adresat Parlamentului European. In urma cu putin timp, Ion Marian a adresat un memoriu parlamentarului european Joan Bernat Mari, prin care i-a solicitat sprijin in vederea convingerii autoritatilor romane sa nu forteze falimentul Rafo.

Liderul Sindicatului “Rafinorul” se teme ca la Bucuresti se pregateste un scenariu asemanator cu cel de la Carom, adica falimentarea rafinariei onestene, iar suspiciunile au fost alimentate si de refuzul institutiilor statului de a evalua situatia de la Rafo.

“De nenumarate ori am solicitat Guvernului sa efectueze un audit la Rafo, pentru a vedea exact care este situatia si care este cu adevarat potentialul societatii – ne-a declarat Ion Marian. Acest audit nu s-a facut nici pana in ziua de astazi.

Iar motivul este foarte clar: daca s-ar fi facut acest audit, Guvernul ar fi fost obligat sa recunoasca faptul ca Rafo este o societate viabila, profitabila, care nu trebuie falimentata in mod fortat”.

Deputatul european Joan Bernat Mari cunoaste foarte bine situatia de la Rafo, intrucat anul trecut a efectuat o vizita la Onesti, impreuna cu alti parlamentari europeni. Cu acel prilej, europarlamentarul a ajuns la concluzia ca actualul Guvern nu are o atitudine corecta fata de Rafo si a promis ca va monitoriza situatia.

Liderul sindical Ion Marian isi doreste sa se prezinte la Parlamentul Europei impreuna cu Uri Bider, presedintele firmei Calder, care finanteaza activitatea rafinariei onestene fara a i se recunoaste statutul de actionar majoritar, desi a cumparat pachetul majoritar de actiuni de la Rafo.

Pentru a asigura viitorul rafinariei onestene, Ion Marian a mai inaintat un memoriu si catre Fondul Monetar International, de la care asteapta un raspuns zilele acestea.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*