Scolile de la sate, conduse de directori nepregatiti profesional

Candidatii pe posturile de directori scolari primi si adjuncti nemultumiti de punctajul final obtinut au la dispozitie un timp de sapte zile pentru depunerea de contestatii. Zilele trecute, inspectorii scolari din cadrul comisiei de rezolvare a contestatiilor au lucrat la rezolvarea neregulilor sesizate de candidatii neimpacati cu gandul ca nu au obtinut postul dorit.

Din cei 148 de candidati pe 164 de posturi din care 144 pentru directori generali si 22 pentru posturile de directori adjuncti au depus contestatii un numar de opt directori.
Concursul a debutat la data de 27 mai si se va finaliza in termen de zece zile de la definitivarea contestatiilor si obtinerea avizului consultativ pentru numirea directorilor care au participat la concurs.

Au fost scoase la concurs posturile vacante pana la data de 1 mai 2006. Concurenta cea mai mare s-a inregistrat pentru colegiile din orasul Bacau. Astfel, la Colegiului National „Stefan cel Mare” Bacau si-au depus candidatura cinci dascali pentru ocuparea fotoliului de director prim si patru pentru postul de director adjunct. In final, castigator in cursa de obtinere a titlului de director al unui mare colegiu a fost desemnat profesorul de matematica Costica Lupu.

Directorii de la sate vor fi numiti cu delegatie

Pentru o parte din scolile de la tara nu s-a depus nicio candidatura. „Din cauza ca multi dintre candidati, mai ales cei de la institutiile de invatamant din mediul rural nu au absolvit cursuri de perfectionare, nu au primit numarul minim de puncte si au fost respinsi din start” a precizat Brandusa Popescu, seful comisiei de examinare a candidatilor.

De asemenea, o parte dintre potentialii candidati, cum ar fi actualii directori de scoala, nici nu s-au sinchisit sa-si depuna candidaturile deoarece nimeni altcineva nu este interesat de posturile de la satele situate in zone in care accesul se face cu greu.

„Deoarece nimeni nu si-a depus candidatura pentru ocuparea posturilor de directori, actualii manageri vot fi numiti in continuare cu delegatii. Acestia nu au nici un concurent pe postul pe care il ocupa si mizeaza pe faptul ca inspectoratul scolar nu are ce sa le faca” a declarat Brandusa Popescu.

Cu toate ca nu indeplinesc cerintele pentru a ocupa o astfel de functie, directorii nu fac mai nimic pentru perfectionare lor profesionala. (Rodica ANDRICI)

Adauga un comentariu

*