Zece mii de pasari sacrificate in judetul Bacau

Directorul DSV Bacău a precizat că în toate localităţile unde a fost depistat virusul gripei aviare s-a făcut deja cea de-a doua dezinfecţie. În toate localităţile cu probleme s-au instalat filtre, iar acum se aşteaptă rezultatul analizelor de laborator pentru încă cinci probe.

„AÅŸteptăm rezultatele pentru probele recoltate din Sănduleni, Asău, Brusturoasa ÅŸi MoineÅŸti. Peste alte ÅŸapte zile vom face cea de-a treia dezinfecÅ£ie. La o singură gospodărie în Lilieci am găsit o pasăre moartă, dar s-a făcut dezinfectarea gospădăriei respective ÅŸi a celor din jur”, a declarat directorul DSV Bacău.

Zaharia a mai precizat că în comuna Urecheşti nu există nici măcar suspiciunea existenţei virusului H5. De asemenea, acesta aduce asigurări că în judeţul Bacău s-au folosit doar substanţele avizate în dezinfecţia gripei aviare şi în concentraţiile corespunzătoare.

„Nu ÅŸtiu ce este în alte judeÅ£e, dar la noi nu s-a folosit nici ÅŸampon, nici altceva, decât substanÅ£ele cumpărate în urma unei licitaÅ£ii. Am fost pregătiÅ£i să acÅ£ionăm, aÅŸa că nu văd de ce să existe probleme în ceea ce priveÅŸte substanÅ£a dezinfectantă”, a mai declarat directorul DSV

În total, în judeţul Bacău au fost sacrificate până acum păsări din şase localităţi, după cum urmează:

Cotumba- 1926 păsări;
Berechet- 657 păsări;
Palanca- 679 păsări;
Măgireşti- 6054 păsări;
Negreni- 152 păsări;
Sulta- 657 păsări.

Adauga un comentariu

*