Criza: Doua luni fara lapte praf

Depozitul de lapte praf pentru sugari al DSP este gol. 4.000 de copii asteapta prima transa de lapte. Licitatia s-a organizat, dar laptele nu vine inca.

4.000 de copii din judet asteapta sa primeasca suplimentul de hrana. Programul de distribuire a laptelui praf pentru copii, cu scopul combaterii malnutritiei, a demarat in anul 2001, este parte a Programului National „Mama si copil” si a vizat copiii cu varste intre 0 si un an.

In fiecare an se organizeaza licitatie pentru stabilirea firmei care furnizeaza Directiei de Sanatate Publica (DSP) laptele praf si asta face ca in fiecare an sugarii sa ramana doua-trei luni fara hrana gratuita. Anul acesta, licitatia s-a desfasurat in martie.

„Suntem in perioada de contestatii, spune dr. Carmen Rosculet, medicul sef al compartimentului de sanatate din cadru DSP. Speram ca pana la sfarsitul lunii sa avem noi informatii”. Intarzierea licitatiei a declansat o adevarata criza la nivelul judetului. Si in viitor hrana sugarilor este sub semnul intrebarii.

Si asta pentru ca s-ar putea sa se modifice criteriile de acordare gratuita a acestui lapte parf, urmand sa primeasca lapte doar mamele care provin dintr-un mediu social precar si nu alapteaza, copiii subnutriti si mamele care sufera de anumite boli transmisibile.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*