Altul la rand!

Ales pe baza unei aliante care denunta coruptia predecesorului sau, primarul Stavarache pare ca se grabeste sa se sinucida politic. Cel putin asa lasa impresia in ultimele zile.

Marcat de scandalul in care a intrat dupa ce s-a dovedit ca una dintre firmele care a castigat in ultimii ani contracte fabuloase pentru asfaltari in Bacau a folosit un documanet falsificat grosolan pentru a castiga o licitatie de 10 miliarde de lei, Romeo Stavarache nu numai ca nu recunoaste culpa primariei, dar iese la contraatac.

Asa cum ne-a obisnuit in ultimii ani, ocupantul fotoliului de primar scoate din cand in cand cate un document referitor la fosta administratie. Frumos, dar nu asta e subiectul. Vechea administratie si-a luat-o pe cocoasa pentru ca a incredintat contractele mai mult sau mai putin legal, dar niciodata nu a fost prinsa sau macar acuzata ca a avantajat o firma care a folosit documente falsificate.

Si daca tot e vorba de firmele care lucrau cu fosta administratie, acelasi primar Stavarache a recunoscut ca lucreaza cu 90 la suta din firmele cu care lucra si Sechelariu. De ce? „Pentru ca nu sunt altele” – a raspuns primarul. Pai nici inainte nu erau altele.

Dar dadeau bine in campania electorala vorbe precum „mafiotii”, „contracte date pe ochi frumosi”, „jaf pe banii publici” etc. Pentru ca, subit, dupa ce s-au instalat ei la putere, mafiotii au devenit blanzi mielusei care zburda veseli intr-un mediu placut concurential.

Apropo, de ce refuza actuala administratie sa verifice licitatiile castigate de firma in cauza dupa iunie 2004? Pentru ca, la cati bani au bagat in buzunarele societatii in cauza, cetatenii municipiului ar merita sa stie daca au fost licitatii corecte. Oare pentru ca firma a platit niste felicitari de-ale primarului? Sa a platit mai mult?

Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*