Gata, ma fac politician

M-am hotarat, asta e, ma fac politician. Dar intai imi fac o firma, sa zicem, de ascutit creioane. In primul an o sa am doi angajati si profitul cat dugheana din colt intr-o saptamana. Ca politician, in primul an ma inscriu intr-un partid si ma duc la sedintele organizatiei de tineret, la discotecile organizate de OT si dau buna-ziua la toti bosorogii din organizatia de seniori.

In al doilea an schimb obiectul de activitate al firmei in umplut pasta la pixuri, si o sa am trei angajati si profit pe tot anul cam cat un magazin de cartier intr-o zi.

La partid o sa vin la adunarile seniorilor si o sa dau aprobativ din cap la fiecare discutie.
In al treilea an iar schimb obiectul de activitate al firmei in umplut stilouri chinezesti cu cerneala. Mai aduc un angajat iar profitul mi se dubleaza.

La partid cumpar tigari presedintelui de organizatie, ii fac cunostinta cu vreo membra din organizatia de tineret, si am grija sa-i spun mereu ce idei minunate are. Intre timp vine campania electorala si merg la mitinguri, iau cuvantul si strig in gura mare: “Hotii!” referindu-ma la cei aflati la putere. Am grija si sa spun mereu cat de mult au furat acestia.

In al patrulea an, partidul meu castiga alegerile locale si pe cele generale. Liderul meu de partid e primar iar eu consilier local. Firma mea isi schimba iar obiectul de activitate in “asfaltare de drumuri” si castiga jumatate din licitatiile organizate de primarie.

Alegerile sunt in iunie, in iulie se instaleaza primarul si din august pana la finele anului castig 7 miliarde profit net.

Anul urmator il pun pe socrul meu actionar la firma care castiga iar jumatate din licitatii si, la un moment dat, intr-un moment de remuscari imi dau demisia din partid pe motiv de incompatibilitate morala.

Firma mea continua sa castige bani grei.

Razvan BIBIRE

Comentarii

  1. Oana Stoian a zis:

    Ma doare cand realizez cat adevar exista in acest articol. Domnule Razvan Bibire, tineti-o tot asa, poate ca se va schimba ceva in tara noastra. Nu iertati nimic ! Ma bucur ca nu mai este pe functie in consiliul local acel…. mare politician de carton… dar mai rau este ca a fost sustinut de un partid cu pretentii…. atata timp. Ce fac sefii de partide, de ce nu se sesizeaza din timp ??? Trist dar adevarat- traim intr-o lume in care banii si numai banii conteaza !

Adauga un comentariu

*