Medici sanctionati de inspectorii Casei de Sanatate

Zeci de medici de famlile si dentisti din intreg judetul au fost prinsi pe picior gresit de Corpul de Control al presedintelul Casei de Sanatate. Pentru abateri repetate de la prevederile contractuale, o farmacie din Buhusi a ramas fara contract.

Actiunile intreprinse de Corpul de control al presedintelul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Bacau in mai multe cabinete medicale si farmacii au scos la iveala probleme grave privind respectarea relatiilor contractuale. Neregulile au la baza chiulul de la program, dar si raportari false. Zeci de medici au fost prinsi in ofsaid. 37 dintre acestia au fost sanctionati. Campioni la chiul sunt medicii stomatologi.

Fals in declaratii la medicii dentisti

Din 51 de medici de familie controlati, doi au fost depistati ca nu respectau programul de lucru – din acest motiv dr. Valeria Voicu (com. Plopana) si dr. Lucica Nazare (com.Tamasi) au fost sanctionati, conform contractului pe care il au cu CJAS, cu retinerea a 10 la suta din venitul per capita (pentru lista de asigurati) pe luna februarie.

„Cele mai mari abateri au fost insa gasite la medicii dentisti, a explicat Dan Stoica, purtatotul de cuvant al CJAS. Din cei 43 de medici stomatologi controlati, 12 au fost sanctionati cu 17,2 milioane de lei pentru absenta la program, iar alti 15, cu 24,4 milioane de lei, pentru raportari eronate, in sensul ca au transmis catre Casa de Sanatate unele servicii ca fiind efectuate, iar noi le-am platit confrom contractului, insa acestea nu au fost regasite si in fisele pacientilor”.

Cei 12 medici dentisti sanctionati pentru chiul sunt Elena Rosca, Lucian Mazilu, Iordan Bogdan, Raluca Secareanu, Codrin Tofan, Cristian Albu, Emil Mares, Gabriela Voinea, Semiramida Miron, Ioan Bucur si Elena Cristea. Medicul stomatolog Elena Cristea se regaseste si pe lista celor cu raportari eronate, alaturi de doctorii Mihai Fasola, Carmen Imbrea, Doinita Bostan, Liviu Blaj, Roxana Puslengher, Dumitru Raspopa, Dragos Prajinaru, Iulia Sava, Georgeta Teodorescu, Teodora Gusa, Daniela Balan, Svetlana Zaharia, Liviu Mihai Zarzu si Liliana Frigura.

Nici farmacistii nu s-au lasat mai prejos

In farmacii, situatia era similara in timpul controlului. Din cele 22 verificate, 10 au fost sanctionate cu cate 2 la suta din valoarea contractului pentru lipsa la program a farmacistului si neconcordanta gestiunii cantitativ-valorice.

Pentru nereguli repetate sau cumulate, alte doua farmacii, Flora Farm din Bacau si Elboni, din Buhusi au pierdut cinci la suta din valoare contractului. Mai mult, in cazul farmaciei Elboni, a mai spus Dan Stoica, s-a luat masura rezilierii contractului pentru ca in urma controlului s-au constatat mai multe deficiente repetate, depistate si la controalele anterioare. In primul trimestru al anului, Corpul de control al presedintelul CJAS Bacau a efectuat 118 controale.
Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*