Palarie europeana

E evident ca e prea mare pentru capatana Romaniei. Cel putin la aceasta data. Din multe motive care tin de evolutia socila – politica a ultimilor 50-60 de ani. Si din motive mai vechi, legate de diferite aspecte istorice.

O palarie pe care totusi Europa ne-o ofera. Sa fie un gest reparatoriu? Ma indoiesc, mai degraba interesele Europei vizeaza aceasta zona si, ca atare, ne primesc in casa unde nu prea am avut loc. Ne ofera statutul de membru al familiei, fara nicio concesie mai speciala. {i de ce ne-ar da asa ceva?

Ne mutam intr-o casa noua (pentru noi) ca o trecere de la o garsoniera confort trei la o vila cu nu stiu cate etaje. Intram cu pantofii murdari, pe alocuri rupti. Pantofii reprezinta fie economia, fie nivelul de trai, fie aproape orice alt domeniu al societatii romanesti. Dar intram si cu sireturile desfacute, ceea ce inseamna cu o mentalitate deloc la nivelul viitorilor colocatari. Nu stiu cat de greu o fi fost sa ajungem la momentul 2007, dar stiu ca va fi greu din prima zi a anului viitor. Mai greu decat ne arata acum cineva.

Si in loc sa ne arate ce ne asteapta de la anul, ai nostri guvernanti au alte prioritati. Atata politizare exista in actul de guvernare, incat uneori ma si mir ca avem Guvern. Nu e zi fara replici cu evidente conotatii politice, cu dispute, cu acuze intre partidele care alcatuiesc Alianta.

Dunarea napusteste peste oameni si case, iar Tariceanu face plaja de 1 mai la mare. Dinescu, ce mai liberal!, spurca pamfletar pe Basescu, Orban scuipa porceste tot PD-ul, de parca nu s-ar infrupta din aceeasi farfurie, Basescu trage cate-un sut PNL-ului dimineata, la pranz si seara, iar ca bonus la tot acest peisaj, conservatorii si maghiarii dau si ei la gioale ori de cate ori au ocazia. In timp ce PSD-ul isi digera greu diputele intestine, se mai mira unii ca behaiturile lui Becali ii aduc PNG-ului procent parlamentar!

Nici aici, in urbea bacoviana, nu stam mai acatarii, neamurile si amicii primarului Stavarache luind in stapanire bunurile Bacaului. Asta dupa ce in urma cu doi ani acesta striga ca vrea sa redea orasul bacauanilor. L-a redat. Cumnatului, firmelor prietenilor din gasca, nevestelor acelorasi amici, care., l-a randul lor, si l-au impartit mai departe firmelor copiilor, membrilor de partid etc.

E tare mare palaria asta!

Comentarii

  1. E bine ca ne-ati lasat voi (PSD-isti) oras „European” (Bacau) , cu apa rece murdara si strazi fara canalizare , s.a.m.d. , sau cu industrie „infloritore” (Onesti), ati distrus totul pe unde ati trecut , si mai aveti curajul sa faceti comentarii , RUSINE,RUSINE…PSD-istilor.

Adauga un comentariu

*