Autostrada

Anul trecut prin vara, cand abia se punea pe tapet problema unei autostrazi care sa lege Budapesta de Chisinau prin Iasi, colegii de presa din capitala istorica a Moldovei sarbatoreau ceea ce numeau atunci o victorie a clasei politice locale.

Atunci Alianta si PSD au pus umarul la proiectul de autostrada si au reusit sa obtina aprobarile de principiu ca aceasta sa treaca prin Iasi. Nu stiu daca s-au chinuit sa obtina si ca autostrada sa ocoleasca Bacaul, cert este ca acest punct s-a reusit.

Am intrebat atunci politicienii bacauani – si de Putere si din Opozitie – ce au de gand sa faca. Absolut toti cei cu care am discutat s-au batut cu pumnul in piept si au zis ca vor face si vor drege sa obtina ca autostrada sa treaca si prin Bacau.

In afara de faptul ca era o promisiune oarecum populista – pentru ca e destul de greu sa modifici un proiect ajuns in acest stadiu – nici nu au facut nimic.

Si asa s-au trezit acum cateva zile ca Iasiul a mai castigat o batalie intr-o lupta in care Bacaul se putea alia foarte usor cu judetul vecin. Numai ca, spre deosebire de Iasi, politicienii din Bacau sunt prea preocupati sa-si dea in cap pe la spate si sa se manance unii pe altii.

N-au invatat un lucru elementar: scroafa poate fi mancata toata odata si dupa aia mori de foame sau, daca te dai bine cu vecinu’ care are vier poti obtine purcelusi ca sa ai ce manca si la anul.

Razvan BIBIRE

Comentarii

  1. thunder a zis:

    interesant citat :)) dar nu cred ca e cineva vinovat ca Iasiul a obtinut in defavoarea noastra autostrada si multe alte fonduri de la guvern.Este bine stiut ca de cand au venit la putere cei din Alianta au facut tot posibilul sa marginalizeze judetul Bacau.Cred ca celor din Bucuresti le era frica de dezvoltarea economica pe care o avea Bacaul.

Adauga un comentariu

*