PNG-ul lui Becali bate UDMR-ul lui Bela în sondaje

Principalul partid de opozitie – PSD- ÅŸi liderul sau Mircea Geoană au doar 24 la sută, adică jumătate din procentajul pe care l-ar obÅ£ine Băsescu ÅŸi AlianÅ£a. 52 la sută dintre români au încredere multă ÅŸi foarte multă în preÅŸedintele Traian Băsescu. Noul sondaj IMAS cotează partidul lui Gigi Becali cu 6%.

Potrivit sondajului, seful statului este urmat de premierul Calin Popescu-Tariceanu – 28%, liderul PSD Mircea Geoana – 24%, preÅŸedintele PRM Corneliu Vadim Tudor – 21% ÅŸi liderul democrat Emil Boc – 20%. ÃŽn fostul preÅŸedinte executiv al PSD Adrian Nãstase au încredere 15 la sută dintre respondenÅ£i.

Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare Alianţa PNL-PD ar obţine 45 % din voturi fiind urmată de PSD cu 24 % dintre opţiunile electoratului.

PRM ar obÅ£ine 13 la sută din voturi, iar PNG-ul lui Gigi Becali – 6 %. Surprinzător, în noul sondaj prezentat astăzi de IMAS, Partidul Noua GeneraÅ£ie – condus de „latifundiarul” din Pipera, Gigi Becali, este cotat cu un scor electoral de 6%, mai mult decât UDMR care ar obÅ£ine în cazul unor alegeri anticipate doar 5% din voturi.

Cu 5 la sută din voturi UDMR se află la limita intrării in Parlament, în timp ce PPCD, fost PNŢCD, din nou nu ar intra în Legislativ pentru că adună doar 3% dintre voturile celor chestionaţi. Potrivit sondajului, 23% dintre cei chestionaţi nu ar vota ori nu s-au decis cu cine să voteze.

Barometrul Opiniei Politice IMAS a fost realizat în perioada 7-14 aprilie, pe un eşantion de 1.245 persoane. Marja de eroare este de plus/minus 2,9 %.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*