Suspecti de serviciu

Cand au navalit apele anul trecut de vina au fost pesedistii. Care au furat banii pentru diguri si i-au bagat in vile. Cel putin asta a fost varianta oficala inghitita laolalta cu lacrimile de napastuiti si de alegatori. Nu s-a suflat nici un cuvant despre incapacitatea conducatorilor de a administra situatiile de urgenta, de a preveni astfel de dezastre si de a gestiona criza umanitara ce a urmat. S-a starnit la timp scandalul rapitilor in Irak si totul a fost dat uitarii.

Anul acesta parca a fost tras la indigo. Cu o singura exceptie: presedintele si premierul au anuntat cu surle si trambite ca situatia este sub control ca poa’ sa vina viitura, nimeni nu va avea de suferit. Viitura s-a incapatanat sa nu tina cont de recomandarile Puterii si a venit mai puternica decat niciodata.

De data asta nu mai putea fi data vina pe pesedisti. Ce-i drept, au fost niste incercari. Era cam greu sa convingi lumea ca dupa doi ani de guvernare, nu ai reusit sa indrepti lucrurile. De data asta de vina a fost presa.

Presa care a informat despre incapacitatea administratiei de a controla situatia, despre schimbarile cu cantec in institutiile abilitate sa gestioneze astfel de crize, unde au fost pusi oamenii noii Puteri, de cele mai multe ori, fara nici o legatura cu institutia in cauza.
Puterea actuala are nevoie mereu de tapi ispasitori pentru nereusite.

Nu vede ca vinovatii pentru aceste tragedii sunt in curtea ei si primesc salarii din banii celor napastuiti doar pentru ca prin incompetenta lor sa-i napastuiasca si mai tare.

Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*