Agentii economici nu se inghesuie sa plateasca asigurarile de sanatate

Din datele preliminare evaluate de reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Bacau, mai bine de jumatate dintre agentii economici bacauani nu au depus inca declaratiile pentru asigurarile de sanatate, pentru luna martie.

„Din experienta lunilor anterioare noi am estimat in jur de 8.300 de agenti economici activi care cotizeaza la sistemul de sanatate, a declarat Dan Stoica, purtatorul de cuvant al CJAS Bacau. Or, pana acum doar 4.100 dintre acestia au depus declaratiile. Iar termenul limita este ziua de 25.

Date fiind Sarbatorile de Paste, estimam ca in zilele urmatoare va fi un varf de sarcina. Important este ca agentii economici sa stie ca primim declaratii si fara confirmarea platii contributiei de asigurari de sanatate si a fondului de 0,75 la suta necesar acoperirii cheltuielilor cu indemnizatiile si concediile medicale.

Dupa trei luni de neplata va fi o problema. Pana atunci, este insa bine sa aduca declaratiile cu listele de salariati astfel incat acestia sa-si pastreze calitatea de asigurat in sistemul de sanatate. Chiar daca s-a depasit ziua de scadenta, nu vom aplica amenzi sau penalitati de intarziere”.

In luna februarie, la CJAS Bacau au fost depuse un numar de 8.100 de declaratii, pentru contributia de asigurari de sanatate, si 7.100, pentru fondul de 0,75 de la suta.
Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*