Laboratoarele de analize medicale din Bacău, luate de puricat

Până la sfârşitul acestei săptămâni, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Bacău va trebui să finalizeze evaluarea tuturor laboratoarelor de investigaţii paraclinice în conformitate cu noi criterii, mult mai numeroase şi complicate.

Metodologia actuală face destul de dificilă derularea acţiunii, astfel că astăzi, comisia de evaluare, formată din reprezentanţi ai CAS Bacău şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, nu ajunsese în oraşele din partea de nord a judeţului.

Dar dacă pentru comisie modificarea criteriilor înseamnă mai multă muncă, şefilor laboratoarelor le provoacă mari emoţii. Şi aceasta deoarece condiţiile pe care unităţile medicale trebuie să le îndeplinească pentru a intra în relaţii contractuale cu Casa de Sănătate sunt mult mai dure.

Fiecare laborator va trebui să prezinte comisiei un set întreg de acte, începând de la autorizaţia de funcţionare şi până la buletinul de verificare metrologică. Dar, în primul rând, comisia va evalua dotarea tehnică, resursele umane şi logistica de care dispune laboratorul, precum şi gama de analize pe care o oferă.

Apoi, va conta foarte mult şi ce tarife la analize medicale practică laboratorul respectiv, ce grad de adresabilitate are, ce sumă a primit de la Casa de Sănătate în 2005 şi corectitudinea lui.

În funcţie de toate acestea, laboratorul va primi un punctaj, în raport de care Casa de Sănătate va stabili suma pe care o va contracta cu el.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*