Mii de români se întorc la locurile lor de muncă din Occident

Punctele de trecere a frontierei din vestul ţării încep să fie tot mai aglomerate, în aceste zile, deoarece românii care lucrează în Occident se întorc la locurile lor de muncă.

Primii români au fost în Vama Nădlac încă de luni, grăbiţi să ajungă în oraşele în care muncesc, după ce au petrecut Sărbătorile Pascale alături de părinţi, rude sau prieteni. Toţi au spus că patronii nu le-au permis să stea mai mult în România şi i-au ameninţat că dacă întârzie la locurile de muncă îi vor concedia.

Pentru a face faţă numărului mare de maşini care tranzitează punctele vamale din vest, poliţiştii de frontieră au spus că vor suplimenta benzile pe sensul de ieşire şi personalul pentru a se evita timpii mari de staţionare în vămi. Potrivit celor spuse de poliţiştii de frontieră, aglomeraţia din vămi este un fenomen normal la sfârşitul perioadelor de sărbători şi al concediilor de odihnă şi este amplificată de faptul că mulţi români care lucrează în ţările din Spaţiul Schengen au avut o scurtă vacanţă în ţară, iar acum se întorc la muncă.

Printre primii care au ajuns în vămi sunt românii care muncesc în Austria şi Germania. Acestora, li s-au alăturat, începând de marţi şi românii care lucrează în Italia şi Spania.

Pentru a-şi face despărţirea de meleagurile natale mai uşoară, portbagajele românilor stabiliţi în străinătate au fost înţesate cu bucate tradiţionale. Din bagaje nu au lipsit şunca şi slănina afumate, palinca şi vinul, dar şi alte bunătăţi culinare care în Occident le lipsesc cu desăvârşire.

Cei de la PCTF Nădlac au spus marţi că un vârf al traficului pe sensul de ieşire din ţară este aşteptat pentru zilele de miercuri şi joi, când se aşteaptă ca timpii de aşteptare să ajungă până la 30 de minute. Pentru a se evita cozile de la Vama Nădlac, poliţiştii de frontieră recomandă celor care doresc să iasă din România să folosească şi celelalte puncte de trecere din judeţul Arad, Turnu şi Vărşand.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*